Resmi Dili Türkçe Olan Ülkeler Nelerdir? Türkçe Konuşan Ülkeler Listesi

Güncelleme Tarihi:

Resmi Dili Türkçe Olan Ülkeler Nelerdir Türkçe Konuşan Ülkeler Listesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 11:14

Türkçe konuşan ülkeler içerisinde Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi daha pek çok ülke bulunmaktadır. Özellikle bu ülkelerin Orta Asya ve Ortadoğu'da yer aldığını söylemek gerekir. İşte Resmi dili Türkçe olan ve ayrıca halkı Türkçe konuşan ülkeler.

Haberin Devamı

Farklı lehçeler ve farklı şive biçimleri olsa dahi, Türkçe konuşan Orta Asya ve orta Anadolu üzerinde oldukça fazla sayıda ülke yer almaktadır. Bu ülkeler içerisinde Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi kökeni Türk olan ülkeler yer almaktadır.

 Resmi Dili Türkçe Olan Ülkeler Nelerdir? 

Türkçe konuşan ve resmi olarak dili Türkçe olan ülkeler arasında Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan başta olmak üzere Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan gibi ülkeler yer alır. Aynı zamanda Özbekistan, Moğolistan, Suriye, Irak, Rusya ve Balkan ülkeleri içerisinde de Türkçe konuşan topluluklar yer almaktadır.

 Türkçe Konuşulan Ülkeler Listesi 

 Hem resmi olarak hem de halkının bir kısmının Türkçe konuştuğu farklı bölgelerde ülkeler yer alır. 

 - Türkiye

 - Azerbaycan

 - Kazakistan

 - Türkmenistan

 - Kırgızistan

 - Özbekistan

 - Moğolistan

 - Çin

 - Rusya

 - İran

 - Irak

 - Suriye

Haberin Devamı

 - Bulgaristan, Yunanistan, Bulgaristan Romanya ve diğer balkan ülkeleri

 Dünyanın birçok farklı ülkesinde oldukça fazla sayıda Türkçe konuşan belli bir Cidde bulunmaktadır. Bu insanlar aynı zamanda bazı ülkelerde resmi olarak bazı ülkelerde ise resmi olmayacak şekilde Türkçe konuşur. Özellikle Türkiye ve Azerbaycan ülkelerinin, resmi olarak Türkçe konuşan halk sayısının en yüksek seviyede olduğunu ifade etmek gerekir. Bunun dışında Türkmenistan Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerde resmi olarak Türkçe konuşan ülkeler içerisinde yer almaktadır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!