Resmi Dili Portekizce Olan Ülkeler Nelerdir? Portekizce Konuşan Ülkeler Listesi

Güncelleme Tarihi:

Resmi Dili Portekizce Olan Ülkeler Nelerdir Portekizce Konuşan Ülkeler Listesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:29

Ülkelerde konuşulan diller farklılık göstermektedir. Brezilya'nın resmi dili olarak bilinmekte olan Portekizce ise, dünyada en fazla konuşulan 5.dil olma özelliğine sahiptir. Portekizce konuşulan ülkeler göz önüne alındığı zaman en büyük coğrafyaya sahip yer Brezilya olarak görülmektedir. Ancak toplam 8 ülkede Portekizce dilinin konuşulduğu bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Portekizce, Brezilya'nın resmi dili olarak kullanılmaktadır. Brezilya ve Portekiz dışında da Asya ve Afrika da bulunan 8 ülkede daha Portekizce konuşulduğu bilinmektedir. Portekizce dilinin dünyada son zamanlarda güçlenen ve önem kazanan bir dil olduğu söylenebilir. 

 Resmi Dili Portekizce Olan Ülkeler Nelerdir? 

 Resmi dili Portekizce olan ülkeler, Angola, Brezilya, Portekiz, Ekvator Ginesi, Yeşil Burun Adaları, Gine-Bissau, Sao Tome ve Principe olarak bilinmektedir. Resmi dil olarak Portekizce konuşulan ülkelerden yüzölçümü olarak en büyük olan ülke Brezilya olarak bilinmektedir. Brezilya'da yaşanan ekonomik gelişmeler ise Portekizcenin öneminin dünyada artmasına neden olmaktadır. Son zamanlarda Portekizce diline olan ilgi de yaşanan artışın ise ülkenin yaşadığı gelişmelerle ilgisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

  Portekizce Konuşan Ülkeler Listesi 

 Portekizce konuşan ülkeler aynı zamanda Portekizce konuşan ülkeler topluluğuna da üyedir. Bu topluluk Portekizce konuşan ülkelerin arasında birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur. Üye olan ülkelerde ise Portekizce resmi dil olarak konuşulmaktadır.

 Angola

 Doğu Timor 

Brezilya 

Yeşil Burun Adaları 

Portekiz 

Mozambik

 Ekvator Ginesi 

Sao Tome ve Principe olarak ifade edilebilir. 

Bu 8 ülkede de Portekizce dilinin konuşulduğu bilinmektedir. Portekizce, dünyada en fazla konuşulmakta olan 5.dil olarak da bilinmektedir. Güney Amerika ve Latin Amerika’da da Portekizce yaygın olarak konuşulmaktadır. Portekizce, İspanyolcaya yakın bir dil olarak görülse bile daha melodik ve yumuşak bir dil olarak bilinmektedir. Hint Avrupa dilleri arasında yer alan Portekizce Romen dilleri koluna bağlı olarak bilinmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!