Resmi Dili İspanyolca Olan Ülkeler Nelerdir? İspanyolca Konuşan Ülkeler Listesi

Güncelleme Tarihi:

Resmi Dili İspanyolca Olan Ülkeler Nelerdir İspanyolca Konuşan Ülkeler Listesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:24

Resmi dili İspanyolca olan ülkeler, oldukça fazladır. İspanyolca dilini resmi dil olarak kullanan ülkeler ve başka dillerle beraber kullanan ülkeler bulunmaktadır. Resmi dili İspanyolca olan ülkeler, Kolombiya, Kosta Rika, İspanya, Honduras, Uruguay, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Panama, Arjantin, Venezuela ve Peru olarak bilinmektedir. Resmi dili İspanyolca olan ülkeler nelerdir? İspanyolca konuşan ülkeler listesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

İspanyolca Dünyanın en yaygın kullanılan dillerinden biridir. Latin Amerika, Orta ve Güney Amerika’ da İspanyolca ana dil olarak kullanılmaktadır. Hispanik ülkelerle birlikte çok sayıda ülke İspanyolca dilini konuşmaktadır. 

 Resmi Dili İspanyolca Olan Ülkeler Nelerdir? 

 İspanyolcayı resmi dil olarak kullanan ülkelerin sayısı azımsanamayacak derecede bulunmaktadır. Dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri İspanyolca olarak bilinmektedir. İspanya, Bolivya, Küba, Şili, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Guatemala, Ekvator, Panama İspanyolca konuşmaktadır. Ve Ekvator Ginesi, Porto Riko, Peru, El Salvador, Paraguay, Nikaragua, Uruguay, Arjantin, Bolivya’da İspanyolca resmi dildir. Kolombiya, Meksika, Venezuela ve Honduras’ta da İspanyolca resmi dil olarak kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 İspanyolca Konuşan Ülkeler Listesi 

 İspanyolca dilini resmi dil olarak kabul eden ülkeler, Dünyanın pek çok bölgesinde bulunmaktadır. Hispanik ülkeler olarak kabul edilen İspanyolcayı resmi dil olarak kabul eden yöreler dahlinde sayıları oldukça fazladır. 

 En büyük İmparatorluklar arasında bulunan İspanyol Sömürgeciliği 16. Yüzyılda başlamıştır. Tam yirmi ülkede anadil İspanyolca olarak bilinmektedir. ABD ülkelerinde İspanya’ da yaşayanlardan daha fazla sayıda kişi İspanyolca konuşmaktadır. Dünyanın en kolay ve çağrışımı güzel dili İspanyolcayı resmi dili olan ülkeler listesi şöyledir;

  İspanya, Dominik Cumhuriyeti Kolombiya, Peru, El Salvador, Uruguay, Arjantin, Venezuela, Guatemala, Kosta Rika, Ekvator Ginesi, Nikaragua, Porto Riko, Şili, Küba, Bolivya, Honduras, Meksika, Panama olarak bilinmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!