Rektör büyükelçi oldu

Güncelleme Tarihi:

Rektör büyükelçi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 09:28

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AİB) Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 16 Şubat tarihinde yayımlanan atama kararıyla AİB Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilciliği'ne Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar atandı. Hotar’a ayrıca büyükelçi unvanı da verildi. AİB Akdeniz'de işbirliğinin güçlendirilmesini amaçlayan hükümetlerarası bölgesel bir örgüt olarak tanımlanıyor.

REKTÖRLÜK GÖREVİ SON BULDU

Yeni kararla rektörlük görevi son bulan Prof. Dr. Hotar sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir süreden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandırmasıyla tarafıma tevdi edileceğini bildiğim büyükelçilik ünvanı ve Akdeniz İçin Birlik (UFM) genel sekreter yardımcılığı görevi, şahsımda büyük bir mutluluk oluşturmuştur. 15 Temmuz 2018 tarihinde yine Muhterem Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atanmış idim. Önce öğrencisi sonrasında öğretim üyesi olduğum üniversitenin ilk kadın rektörü olmanın gururunu da büyük bir sorumluluk duygusu ile taşımaktayım. Görevden ayrılmanın burukluğu ancak ülkemizi uluslararası stratejik öneme sahip bir kuruluşta üst düzeyde temsil edecek olmanın heyecanı ve sevinci içindeyim. Bu duygularla Muhterem Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrenci ve çalışma arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum.”  

BAKMADAN GEÇME!