Pm ne demek ve açılımı nedir? Pm neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Pm ne demek ve açılımı nedir Pm neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 00:53

Günlük hayatta pm kelimesi zaman zaman kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı ve alanı bakımından oldukça önem teşkil etmektedir. Bunun yanı sıra Pm'nin ne demek olduğu ve açılımının ne olduğu da çokça merak edilir. Bu bakımdan Pm kelimesi hakkında pek çok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta sıklıkla kullanabilirsiniz. Sizler için PM ne demek ve açılımı nedir? PM neyin kısaltmasıdır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Gündelik hayatta karşılaşılan çıkan bazı kelimeler ya da bazı kısaltmaları merak edilir. Merak edilen bu kısaltmalardan biri de Pm kelimesidir. Pm kelimesi Prometyum elementinin simgesidir. Bunun yanı sıra farklı anlamları da bulunmaktadır. 

 PM Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Pm kelimesi zaman zaman kullanılan ve karşılaşılan kelimelerden biridir. Bununla beraber Pm kelimesi Prometyum elementinin simgesi olmaktadır. Dolayısıyla Pm kelimesinin açılımı Prometum'dur. Aynı zamanda pm kelimesi farklı anlamlara da gelmektedir. 

 PM Neyin Kısaltmasıdır? 

 Pm kelimesi Prometyum elementinin simgesi olsa da farklı anlamlarda da kullanılır. Bu sebeple pm kelimesi zaman aralığını ifade etmek için de kullanılmıştır. Örneğin, A.M kısaltması Latincede öğleden önceyi ifade ederken P.M kısaltması öğleden sonrayı ifade etmektedir. Latinceden dilimize geçen A.M ve P.M gece ile gündüz sürelerinin zaman farklarını ayırt etmek için kullanılan kısaltmalardır. 

Haberin Devamı

 Aynı zamanda PM kelimesi ''Özel Mesaj'' anlamında kullanılan ''Private Message'' ifadesinin de kısaltması olmaktadır. Dolayısıyla Pm kelimesi birden fazla kelimenin kısaltmasıdır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!