Peter Hewitt neyi buldu ya da icat etti? Peter Hewitt buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Peter Hewitt neyi buldu ya da icat etti Peter Hewitt buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:42

Amerikalı bir elektrik mühendisi olan Peter Hewitt'in en önemli buluşu ilk cıva buharı makinasını icat etmesi olarak ifade edilmektedir. Bu buluş elektrik alanı ile ilgili olup bu alanda yapılacak diğer çalışmalarda da kullanılmıştır. Bazı lambaların yapımı için Peter Hewitt'in buluşu kaynak olarak kullanılmaktadır. Peki, Peter Hewitt neyi buldu ya da icat etti? Peter Hewitt buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır? İşte, Peter Hewitt ve buluşu hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detayları derledik.

Haberin Devamı

Peter Hewitt buluşu olan ilk cıva buharı lambasını daha sonra yüksek özelliklere sahip bir şekilde yeniden geliştirmiştir.

 Peter Hewitt Neyi Buldu Ya Da İcat Etti?

Peter Hewitt, elektrik alanındaki buluşları ile ön plana çıkan bir bilim adamı olmaktadır. Peter Hewitt bir elektrik mühendisi olarak mavimsi beyaz ışık saçan civalı buhar lambasının ilk mucidi olarak ifade edilmektedir. 1901 yılında ortaya koyduğu buluşu ile Peter Hewitt floresan lambalarının başlangıcı olarak değerlendirilen civalı buhar lambasını yapmıştır. Peter Hewitt elektrik ışıklarında kullanılan 7 sistematik elementi de icat eden bir bilim adamı olarak belirtilmektedir.

 Peter Hewitt Buluşları ve Bilime Katkıları

 Peter Hewitt 1962 tarihinde İngiltere'de dünyaya gelmiştir. Daha sonra Amerika'ya yerleşen Peter Hewitt, Kendisine ilk BAFTA ödülünü kazandıran "The Candy Show" adlı kısa filmi ile herkes tarafından tanınır hale gelmiştir. Peter Hewitt eğitim hayatını Ulusal Film ve televizyonculuk okulundan mezun olarak Amerika'da devam ettirmiştir. 1901 yılındaki buluşu ile mavimsi beyaz bir ışık yayan içinde civa bulunan bir buhar lambasını icat etmiştir. Willies Whitney, flamanı yanma ve kordan korumak için metal olan bir kaplama ve karbon flaman kullanmıştır. Peter Hewitt'in buluşu floresan lambanın atası olarak kabul edilmektedir. İçinde civa bulunan bu lamba daha sonra sodyum buharı kullanılarak daha fazla ışık veren bir lamba haline getirilmiştir. Peter Hewitt yaptığı lamba ile kendinden sonraki bilim adamlarının icat edecekleri lambalar için fikir vermektedir. Bu buluş bu alanda daha fazla ışık saçan lambaların temeli olarak kabul edilmektedir. Bu lambadan sonra erime noktası daha yüksek olan lambalar icat edilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!