Paris’in ilkokullarında Türk masalları

Güncelleme Tarihi:

Paris’in ilkokullarında Türk masalları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 12:08

Geleneksel Türk masallarından oluşan müzikli-danslı çocuk oyunu "Les Petits Riens" (Küçük Hiçlikler) Paris’in ilkokullarında 13-21 Haziran’da sergilenecek.

Haberin Devamı

Fransa Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonuyla Başkent Paris’te 13-21 Haziran'da birçok kez sergilenecek oyunu, farklı okullardan bine yakın öğrenci izleyecek.
Oyunun sanatçı kadrosunu, Fransa ve Türkiye’de pek çok projeye imza atan deneyimli isimler oluşturuyor. Frederique Mathieu ve Aksak müzik grubu, Talip Özkan, Kutsi Ergüner ve çeşitli tiyatro topluluklarıyla Türkiye ve Fransa’da çalışmaları bulunan Doğan Ertener, eserde oyuncu ve müzisyen olarak yer alıyor.
Yönetmenliğini, yazdığı oyunlarla Fransa’da çeşitli ödüller alan Sedef Ecer’in üstlendiği eserin müzikleri Doğan Ertener imzasını taşıyor.
Dünyanın birçok şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nün Fransa Müdürü Melih Burak Yediyıldız, , "Fransa'da Türk kültürünü, edebiyatını, şiirini, sanatını kaliteli şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Böyle projeleri destekliyoruz ve benzeri çalışmaları başka şehirlere de taşıyacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!