Para yatırıp SBS’ye başvuru yapmayan adaylar il ve ilçe müdürlüğüne başvurabilecek

Güncelleme Tarihi:

Para yatırıp SBS’ye başvuru yapmayan adaylar il ve ilçe müdürlüğüne başvurabilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 10:26

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,4-22 Mart tarihleri arasında SBS için para yatırıp başvuru yapmayan adayların, il ve ilçe müdürlüğüne başvurabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Nabi Avcı, SBS ile ilgili de açıklamalarda bulundu. SBS'ye müracaat ettiği halde giremeyen, belge alamamış öğrenciler ile ilgili tereddütlerin olduğunu söyleyen Avcı, "132 bin 409 kişi SBS için bu sene başvuru yapamamış. Bunlardan 74 kişi yanlış hesaba para yatırmak gibi nedenlerle itiraz etmiş ve tamamının başvurusunu kabul etmişiz. Ama asıl sevindirici nokta şu; 4-22 Mart tarihleri arasında para yatırıp başvuru yapmayanlar, il ve ilçe müdürlüğüne bugün bile başvuru yaptıkları takdirde onlar için yedek sınıf açılıyor, bu doğrultuda 133 kişi başvurdu ve onların başvuruları kabul edildi" diye konuştu.

“Sınav sisteminde revizyonlar yapılıyor”

Sınav sisteminde değişiklerin geçmişte de bugün de olacağını belirten Avcı, "Çünkü eğitim dinamik bir süreç. Pek çok düzeltilmesi gereken konular var. Hem eleştirip hem de 'bir şeyi değiştirmeyin' derseniz, bunu yapmak mümkün değil. Eleştirilerde haklı olanları dikkate alacağız, bizim de değerlendirmelerimiz var. Yapılan çalışmalar doğrultusunda revizyonlar var, gözden geçirmeler var. Bu işin mahiyeti böyle. Eğitim sistemi dinamik bir süreç, değişiklik yapmak zorundayız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!