Özel okullar sınav sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Özel okullar sınav sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 14:58

OKS sonucuna göre, özel okullara girmek için başvuran adaylar arasında ilk beş sırayı 18 kişi paylaştı.

Haberin Devamı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonucuna göre, özel okullara girmek için başvuran adayların sınav sonuçları açıklandı.

OKS'de birinciliği kazanan İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özkan, 813.826 puanla ilk sırada yer aldı.

2007 OKS sınav sonucuna göre Sınav Yürütme Kuruluna bağlı olarak öğrenci kayıt kabulü yapacak özel okullara girmek için başvuran adayların sınav sonuçları Odakule'deki Türkiye Özel Okullar Birliğinde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

İstanbul İl Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Nurullah Dal'ın verdiği bilgiye göre, OKS sınavında 19 bin 434 aday özel okullar için de başvuruda bulunurken, bunlardan 3 bin 664'ü çeşitli özel okullara girmeye hak kazandı.
Sınav sonuçlarına göre, toplam ağırlıklı standart puana göre, 99 sorunun tamamını yapan İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özkan 813.826 puanla birinci oldu.

Haberin Devamı

İkinciliği 807.475 puan alan şu öğrenciler paylaştı:
-Isparta Merkez Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu'ndan Fatma Karakoç (OKS ikincisi),
-TED Batman Petrol Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu'dan Ufuk Serkan Yıldırım (OKS ikincisi),
-İstanbul Özel Kartal Doğa İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Ali Dinler (OKS ikincisi).
İstanbul Özel Nilüfer Çoşkun İlköğretim Okulu'ndan Ömer Gaffar Ekici (OKS Türkçe Matematik puan türünde dördüncü) ile İstabul Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık İlköğretim Okulu'ndan Onur Can Soybir (OKS Türkçe Matematik puan türünde üçüncü) 806.754 puanla üçüncülüğü paylaştı.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonucuna göre, özel okullara girmek için başvuran adaylar arasında ilk beş sırayı 18 kişi paylaşırken, bunların 16'sı İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ni kazandı.

İstanbul İl Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Nurullah Dal, düzenlenen basın toplantısında 19 bin 462 adayın 14 ildeki 93 özel okul için başvuruda bulunduğunu ve bunlardan 19 bin 434'ünün sınava girdiğini ve 3 bin 664'ünün sınavı kazandığını söyledi. Dal, sınavı kazananların 2 bin 19'unun erkek, bin 645'inin de kız olduğunu kaydetti.
Resmi okullar için OKS puanları 500'lük sistemden hesaplanırken, özel okullara başvuranların puanlarının binlik sisteme göre hesaplandığını belirten Dal, ilköğretim başarı puanının özel okullar için yapılan puan hesaplamasına ilave edilmediğini ifade etti.

KAYIT DÖNEMİ

Sınav sonuç belgelerinin bugünden itibaren öğrencilerin adreslerine gönderilmeye başlanacağını ve 10 gün içinde ellerinde olacağını anlatan Nurullah Dal, sonuçların bugün saat 12.00'den itibaren de “www.oks2007.meb.gov.tr” ve “www.turkozokbir.org.tr” adresinde ilan edileceğini söyledi.
Dal, sınav sonuç belgesi kaybolan ya da herhangi bir nedenle eline geçmeyen adayların 31 Temmuz 2007 tarihinden itibaren Sınav Yürütme Kuruluna başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Dal, asil liste kayıtlarının 31 Temmuz-2 Ağustos, yedek liste kayıtlarının 3-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını, ön kayıtların ise 7-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini dile getirdi.

BİRİNCİ İL KASTAMONU

Toplantıda Türkçe-Matematik ağırlıklı standart puan ortalamasına göre illerin başarı sıralamasını da açıklayan Dal, birinci sırada Kastamonu'nun geldiğini söyledi. Dal, bunu Ağrı, Bartın, Nevşehir ve Giresun'un izlediğini, İstanbul'un ise 69'uncu sırada geldiğini kaydetti.
Nurullah Dal'ın verdiği bilgiye göre, özel okullar için başvuranlar arasında ilk beş dereceyi 18 kişi paylaştı ve bunlardan 14'ünü özel okul mezunları oluşturdu. Birinci Fatih Özkan da dahil olmak üzere, dereceye girenlerin 16'sı Amerikan Robert Lisesi'ni kazandı.
Isparta'dan Fatma Karakoç ile Batman'dan Ufuk Serkan Yıldırım, hem OKS hem de özel okullar için başvuran öğrenciler arasında ikinciliği paylaştı. OKS'deki tartışmalı fen bilgisi dalındaki 13. soruyu velisinin başvurusu üzerine iptal ettiren Ömer Gaffar Ekinci üçüncü oldu.

DERECEYE GİRENLER

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarına göre, toplam ağırlıklı standart puana göre, 99 sorunun tamamını yapan İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özkan 813.826 puanla birinci olurken İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ni kazandı.
807.475 puanla ikinci olan şu öğrenciler de İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ne girme hakkı elde etti:
“Isparta Merkez Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu'ndan Fatma Karakoç (OKS ikincisi), TED Batman Petrol Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu'dan Ufuk Serkan Yıldırım (OKS ikincisi), İstanbul Özel Kartal Doğa İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Ali Dinler (OKS ikincisi).”

806.754 puanla üçüncülüğü paylaşan İstanbul Özel Nilüfer Çoşkun İlköğretim Okulu'ndan Ömer Gaffar Ekici (OKS Türkçe Matematik puan türünde dördüncü) İstanbul Kadıköy Kazımoğlu Coşkun Lisesi'ne, İstabul Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık İlköğretim Okulu'ndan Onur Can Soybir (OKS Türkçe Matematik puan türünde üçüncü)İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ne girmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Dördüncülüğü 800.403 puanla paylaşan ve İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ni kazanan 10 kişi ise şöyle sıralandı:
“İstanbul Özel Kartal Doğan İlköğretim Okulu'ndan Hakan Şahin, İstanbul Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu'ndan Anıl Akarsu, TED Aydın Koleji Özel İlköğretim Okulu'ndan Kaan Ege Özgün, Bursa Gemlik Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Hazal Can, Çorum Merkez Bekir Aksoy İlköğretim Okulu'ndan Elif Dilşat Özen, Avcılar Özel Eğitim ve Yaşam Merkezi Okyanus İlköğretim Okulu'ndan Halilcan Sap, İstanbul Koç İlköğretim Okulu'ndan Orhan Aydın, İstanbul Barbaros İlköğretim Okulu'ndan Mert Yıldırım, Şanlıurfa Merkez Özel Çağlayan İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Yiğitcan Yeşilata, Kocaeli Merkez Özel Erkul İlköğretim Okulu'ndan Yüsra Yıldırım.”
799.628 puanla beşinciliği alan öğrencilerden İstanbul Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu'ndan Ogün Yurdakul İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ni, Bursa Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu'ndan Özge Metin ise Bursa Merkez TED Bursa Koleji'ni kazandı.

Haberin Devamı

Özel okullar bu yıl dahil 2 senedir OKS sınav sonucuna göre öğrenci alıyor. Bu yıl OKS sınavına giren 818 bin 359 öğrenciden 19 bin 462'si ayrıca özel okullar için başvurdu. Özel okullar için başvuranlar, tercihlerini başvuru sırasında yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!