MEB özel okul teşvik sonuçları duyurusunu gerçekleştirdi! Tercihler ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

MEB özel okul teşvik sonuçları duyurusunu gerçekleştirdi Tercihler ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 09:26

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul teşvik sonuçları bilgisini öğrenci velileriyle paylaştı. MEB'in yayımladığı bilgilere göre tercihlerin ne zaman yapılacağını merak eden veliler, aynı şekilde yayımlanan kılavuz üzerinden okulların tercihini tamamlayabilecek. Peki, özel okul teşvik sonuçları sonrasında tercihler ne zaman yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Özel okul teşvik sonuçları için beklenen gün geldi çattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 takvimine göre 10 Ağustos-06 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınan özel okul teşvik başvurularının sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler ve velilleri,  sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sayfası üzerinden görüntüleyebilecek. Peki, MEB özel okul teşvik sonuçları sonrasında tercihler ne zaman yapılacak? İşte detaylı bilgiler

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

10 Ağustos-06 Eylül tarihleri arasında alınacak olan Özel okul teşvik başvuruları sonrasında 07 Eylül tarihinde sonuçlar duyuruldu.

Sonuçların duyurulmasının hemen ardından (07 Eylül Perşembe günü) ise özel okul tercih işlemi gerçekleşecek.

07-14 Eylül tarihlerinde alınan tercih işlemlerinin hemen ertesi gün (15 Eylül), yerleştirme sonuçları öğrencilerle paylaşılacak.

Haberin Devamı

15-22 Eylül tarihinde ise nakil ve kesin kayıt işlemi gerçekleştirilecek.

ÖZEL OKUL BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EK YERLEŞTİRME 25 EYLÜL'DE

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 25 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 25-29 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır.

Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!