Özel çocuklardan 23 Nisan gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklardan 23 Nisan gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 17:37

Özel eğitim alan Cerebral Palsy’li öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendi hazırladıkları gösterilerden oluşan programla kutladı. Yaşları 6 ila 13 arasında değişen 55 çocuk, fizyoterapistleri eşliğinde bir yıl boyunca hazırlandıkları gösterileri sergiledi.

Haberin Devamı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) Özel Metin Sabancı Okulları’nda eğitim gören Cerebral Palsy’li öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendi hazırladıkları gösterilerden oluşan programla kutladı. Sunuculuğunu MSO 2-A Sınıfı öğrencilerinden Naz Kıranbağlı’nın yaptığı törende öğrenciler şiir, ront, dans, ritim ve sihirbazlık gösterileriyle izleyenlere bir yıllık emeklerini sundu. Yaşları 6 ile 13 arasında değişen 55 çocuk, fizyoterapistleri Ebru Özker’in eşliğinde bir yıl boyunca hazırlandıkları gösterilerini gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin, “Birbirinden özel 55 çocuğumuz çocuklara armağan olan bu özel gün için çok değerli bir program hazırladılar. Belki daha çok yoruldular, daha çok çalıştılar ama hiç bıkmadan provalar yaparak bugün mükemmel bir program ile karşımızdaydılar. Belki diğer arkadaşları gibi şarkılar söyleyemediler, tekerleme söyleyemediler, zıplayıp koşamadılar ama cıvıl cıvıl bir programla karşımıza çıktılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Haberin Devamı

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy; hareketi programlayan, başlatan ve düzenli olmasını sağlayan beyin ve beyinciğin zarar görmesi sonucu oluşan fiziksel engellilik durumu. Çocukluk döneminin en yaygın fiziksel engelliliği olarak bilinen Cerebral Palsy; doğum öncesinde, sırasında veya bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. CP ilerleyici değil, ancak hayat boyu özel eğitim ve rehabilitasyon gerektiriyor. Dünya üzerinde 17 milyon insanda görülen Cerebral Palsy, yüksek ateşten oksijen yetmezliğine kadar birçok farklı sebeple meydana gelebiliyor. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li çocuk dünyaya geliyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!