ÖYP tercihleri başladı

Güncelleme Tarihi:

ÖYP tercihleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 09:53

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) lisansüstü eğitim tercihlerinin 29 Ocak’ta başladığını ve 2 Şubat’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

YÖK, “Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller” kapsamında atanan araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların lisansüstü eğitim yapabilmesi amacıyla bir duyuru yayınladı. Buna göre, Adaylar, 2015 bahar döneminde lisansüstü eğitime başlamak üzere üniversitelere verilecek kontenjanlara Ek -1’ den ulaşabilecek. Tercih işlemleri 29 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında YÖK’ün internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Özel yetenek sınavıyla lisansüstü eğitime öğrenci kabul eden anabilim dalları için ilgili yükseköğretim kurumu tarafından özel yetenek sınavı yapılacak. Değerlendirme ve yerleştirmenin adayların ÖYP puanının yüzde 75’i ve ilgili yükseköğretim kurumunca yapılan özel yetenek sınavının yüzde 25’i hesaplanarak gerçekleştirilecek. Bu programlara ait kontenjanlar 2015 bahar döneminde lisansüstü eğitime başlamak üzere Ek’2’de belirtilen üniversitelere verilecek. Ek:2’de ilan edilen lisansüstü programlar için ise başvurular ilgili üniversitelerin başvuru ve sınav için belirleyeceği tarihlerde yapılacak.

Haberin Devamı

Lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 65 puan, ALES’ten ise son 3 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları (2012 bahar ve sonrası) gerekiyor.

Yürütme Kurulu'nun 28/01/2015 tarihli Kararına ulaşmak için tıklayınız

Ek:2 için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!