Ortaokul öğrencilerinin NASA başarısı

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul öğrencilerinin NASA başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 15:09

NASA tarafından düzenlenen “App Challenge 2022 Hackathon”unda 6’ncı sınıf öğrencisi Taha Nazmi Yeşilyurt, küresel ödüle aday oldu.

Haberin Devamı

Yeşilyurt’un oluşturduğu ve Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşegül Duran önderliğinde çalışmalarını sürdüren Lord Of The Golden Mirrors (LOGM-1) takımı, sanal gerçeklik ve sanal oyunlarla öğretim teknolojilerini kullanarak bir oyun geliştirdi. Oyun kapsamında James Webb uzay teleskobuna ait özellikler detaylı olarak incelendi ve düzeye uygun konular bu oyun ile öğrencilere öğretildi. Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü öğrencilerinin tasarladığı oyun, NASA International Space tarafından düzenlenen “App Challenge 2022 Hackathon”unda küresel ödüle aday gösterildi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNÜ ALDILAR
Ortaokul 6’ncı sınıf öğrencileri Alya Su Yazıcı ve Demir Demirel’in kurduğu “Art of Echo” takımı ise, NASA’nın düzenlediği yarışmada jüri özel ödülünün sahibi oldu. Öğrenciler, geleneksel Türk ebru sanatını kullanarak fen bilimleri dersinde uzay bilimi ve astronomi konularında öğrencilerin öğrenme başarılarını artırmak, bilim ve sanata yönelik tutumlarını olumlu yönde geliştirmek amacıyla bir STEAM etkinlik planı tasarladı. Tasarlanan planı ile 416 takım arasından jüri özel ödülü olarak adlandırılan ve yarışmacıların oylamasıyla belirlenen Local People’s 22 Choice Award’ı almaya hak kazandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!