Ortadaki Adam Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Ortadaki Adam Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:40

Zamanını dolu dolu geçirmek isteyen kişilerin ilk yapması gereken kitap okumaktır. Çünkü kitap okudukça bilgi birikimi ile dolmanız mümkün olmaktadır. Farklı türden kitaplar okudukça daha geniş bilgilere sahip olma şansı vardır. Ortadaki Adam kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri hakkındaki detayları derledik.

Haberin Devamı

  Günümüzde birçok önemli eser verildiği gibi geçmişte de çok başarılı eserler verildiği görülmektedir. Özellikle isim yapmış olan yazarlar tarafından muhteşem kitaplar yazıldığı bilinmektedir. Zaten eserin kaliteli olması büyük kitlelere ulaşması açısından çok önemlidir. Ortadaki Adam adlı eser ise döneminin başarılı kitaplarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kitapta 18 adet ilgi çekici hikaye bir araya gelmiştir.

  Ortadaki Adam Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 Ortadaki Adam isimli kitabı Mustafa Kutlu yazmıştır. Kitabın önemli bir ayrıntısı da bulunmaktadır. Bu kitap Mustafa Kutlu'nun ilk hikaye kitabı olarak bilinmektedir. Kitabın genel olarak başarılı olduğu görülse de yazar için bu kitap bir acemilik eseridir. Ancak yazarın üslubu ve ilerde yapacağı çalışmalar için bu kitabın önemli bir zemin olduğunu söyleyebiliriz. 

Haberin Devamı

 Ortadaki Adam Konusu 

 Kitabın her hikayesi farklı bir konuyu işlemiştir. Kitabın genel konuları arasında göç, kent-köy yaşamı, siyaset, modernleşme ve değişim bulunmaktadır.

  Ortadaki Adam Özeti 

 Ortadaki Adam adlı eser farklı hikayelerden oluştuğu için belirli bir özeti yoktur. Her hikaye farklı bir konudan bahsetmektedir. Yani kitabı anlamak için hikayeleri tek tek okumak gerekmektedir. 

 Kitapta yer alan bazı hikayeler; 

Bir Mektup / 9 Eylül 1968 - Erzincan 

Öldürmek / 5 Ağustos 1968 - Erzurum 

Hüseyin / 21.12.1968 - Tunceli 

Nakil Meselesi / Şubat 1970 - Tunceli 

Kitapta toplam 18 adet hikaye yer alır. Ayrıca hikayelerin sonunda tarih ve yer bilgisi verilmiştir. Ancak 'Dernek' ve 'Anlayacağınız Traş Oluyorum' adlı hikayelerde tarih ile yer bilgisi yer almaz. 

 Ortadaki Adam Türü ve Özellikleri 

 Ortadaki Adam kitabı hikaye türünden bir eser olarak bilinmektedir. Eserde birçok farklı hikayenin yer aldığı görülmektedir. Bu hikayelerin birbirleri ile ilişkisi ise yoktur. Yani kitapta yer alan hikayeler bağımsız hikayeler olarak karşımıza çıkmaktadır. 

 - Eserin içerisinde toplamda 18 ayrı hikaye olduğu görülmektedir.

 - Hikayelerin anlattığı durumlar birbirinden farklıdır.

Haberin Devamı

 - Eserde Sait Faik Abasıyanık’ın ve Sabahattin Ali’nin etkileri görülür.

 - Yazar, kitapta yer alan hikayelerin bir kısmını Tunceli'de bir kısmını ise Erzurum'da kaleme almıştır.

 - Hikayelerin sıralaması ise karışık olarak karşımıza çıkar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!