Orjinal parfüm sorgulama nasıl yapılır? Orjinal parfüm nasıl anlaşılır?

Güncelleme Tarihi:

Orjinal parfüm sorgulama nasıl yapılır Orjinal parfüm nasıl anlaşılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 20:05

İnternetten, marketlerden ya da kozmetik mağazalarından satın almış olduğunuz parfümlerin orijinal olup olmadığını ya da son tüketim tarihinin geçip geçmediğini kolaylıkla öğrenebilmek için orijinal parfüm sorgulaması yapılabilir. Parfüm barkod sorgulama işlemi sayesinde satın aldığınız olduğunuz ya da size hediye gelen bir parfümün orijinal olup olmadığını kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Orijinal parfüm sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Piyasada sahte parfümlerin her gün artması ile birlikte insanların aldığı parfümlerin orijinal olup olmadığını bazı zamanlarda merak ediyor. Barkod sorgulama işlemi sayesinde satın alınmış olan parfümlerin orijinal olup olmadığı da kolaylıkla öğrenilebiliyor.

 Orjinal Parfüm Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Orijinal parfüm sorgulama işlemini özellikle de sağlığını düşünen kişilerin yapması gerekiyor. Bunun nedeni ise, sahte parfümler hem bütçenize hem de sağlınıza çok zarar verir. İnternetten, kozmetik dükkanından ya da marketten satın aldığınız parfümleri sorgulama işlemine tabii tutarak orijinal olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu şekilde de satın alınan parfümün orijinalliği aklınızı karıştırmamış olur.

 Orijinal parfüm sorgulama işlemi sonucunda parfümün orijinal olduğu yönünde bilgi elde edilse bile bu sonucun 0 doğru olacağı söylenemez. Eğer orijinal parfüm satın almak istiyorsanız Türkiye'de markalaşmış olan güvenilir mağazalardan temin edilmesi gerekir. Bu şekilde hem maddi hem de sağlığınız için daha güvenli bir alışveriş gerçekleştirmiş olursunuz.

Haberin Devamı

 Parfüm orijinallik sorgulama işlemi yapabileceğiniz ve parfüm barkodlarını kolaylıkla sorgulayabileceğiniz pek çok parfüm orjinal parfüm seri no, kod sitesi sorgulama yöntemi vardır. Ama bu siteler içinde en güvenilir ve en sağlıklı sonuçları alabileceğiniz siteler ise şunlardır;

gepir.org.tr: Adresine giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden “Barkod Numarası (GTIN) ile Arama” seçeneğine tıklamanız gerekir. Açılan ekranda karşınıza gelen kutucuğa barkod numarasını arada boşluk bırakmadan girmeniz gerekir. Sorgulamanızın sonucunda arattığınız ürüne ait pek çok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

checkcosmetic.net: Adrese tıkladıktan sonra sol alt tarafta yer alan “Cosmetic Calculator” ismi olan bir yer ekrana gelir. Burada “Select Brand” yazan yerden istediğiniz markayı seçebilirsiniz. “Quick Brand Search” bölümünü boş bırakarak “Enter Code” adı verilen bölgeye barkod numarasını da girmeniz gerekir. Son olarak da “Enter Code” yazan bölüme tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?

Sahte ve orijinal parfüm arasında genellikle renk farklılığı oluyor. Renk farkı olup olmadığını çok dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekir.

Orijinal parfüm şişelerinin kolay kolay kırılmaması için bazı özel kutulara yerleştirilir ve kusursuz bir şekilde paketlenir.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!