Orjinal barkod sorgulama nasıl yapılır? Barkod ile ürünün orjinal olup olmadığı anlaşılır mı?

Güncelleme Tarihi:

Orjinal barkod sorgulama nasıl yapılır Barkod ile ürünün orjinal olup olmadığı anlaşılır mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 20:02

Barkod sorgulama işlemi, günümüzde barkod okuyucular sayesinde oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Barkod, birbirine paralel olan ve basılı bir dize çubuk olarak bilinmektedir. Bilgisayarlara veri girişi yapılabilmesi için barkod kullanılmaktadır. Barkodlar beyaz bir zemin üzerine siyah renkli olacak şekilde basılmaktadır. Miktarlarında ve genişliklerinde ise farklılık olduğu söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Barkod sorgulaması yapmak için, barkod numarasının okutulması gerekmektedir. Böylece ürünler hakkında istenilen bilgiye kısa süre içerisinde ulaşılması da mümkün olmaktadır. Özellikle bir ürünün nerede üretildiği ile ilgili olarak bilgi edinilmek istendiği zamanda barkod sorgulama işlemi oldukça büyük kolaylık sağlamaktadır.

 Orijinal Barkod Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Barkod sorgulaması sayesinde ürünlerin hangi firmaya ve hangi ülkeye ait olduğuna dair bilgilere kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Barkod sorgulama işlemi farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Firma adı ile oldukça kolay bir şekilde barkod sorgulamasının yapılması mümkün olabilmektedir. Firma bilgileri kullanarak barkod sorgulaması yapılabilmesi için firma adının ve ülkesinin yazılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Küresel lokasyon numarası kullanılarak da barkod sorgulamasının yapılması mümkün olmaktadır. Lokasyon numarası ise aynı zamanda GLN olarak bilinmektedir. Ürünlerin çalışma ortamı içerisinde yer değiştirilmesi için GLN belirleyici bir rol oynamaktadır. Google Play Store'da yer alan barkod tarayıcı uygulaması ile aldığınız ürünlerin üzerinde yer alan barkodların sorgulamasını yapabilmeniz mümkün olmaktadır.

 Barkod İle Ürünün Orijinal Olup Olmadığı Anlaşılır mı?

 Bir ürünün sahte olup olmadığını anlamak için tercih edilen yöntemlerden birisi de barkod sorgulama olarak bilinmektedir. Özellikle internet üzerinden alınan uygun fiyatlı ürünlerin orijinalliğinden emin olmak için barkod sorgulaması yapılması tavsiye edilmektedir.

 Hologram kontrol sayfasını kullanarak ürünlerinizin sahte olup olmadığının sorgulamasını yapabilirsiniz. Satın aldığınız ürünlerin benzer, sahte veya taklit olması söz konusu olabilmektedir. Özellikle sağlık bakanlığı tarafından Ürün Takip Sisteminin kullanılması satın aldığınız ürünlerin orijinalliğinden emin olmak için oldukça kolay olmaktadır.

 Barkod numarası ile yapılan sorgulamalarda; marka adı, durumu, ürün tipi, piyasaya arz ismi ve firma unvanı ile ilgili olarak istenilen tüm bilgilere ulaşılması mümkün olmaktadır. Barkod numarası ile ürünün orijinal olup olmadığı anlaşılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!