Okullarda ‘manevi danışman’ iddiasına yanıt

Güncelleme Tarihi:

Okullarda ‘manevi danışman’ iddiasına yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2023 07:00

Eskişehir ve İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara ‘manevi danışman’ adı altında imam atandığı yönündeki iddialara yalanlama geldi.

Haberin Devamı

MEB Din Öğretimi ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi işbirliği protokolü kapsamında Eskişehir ve İzmir’de okullara ‘manevi danışman’ adıyla imam, müezzin, vaiz ya da Kuran kursu öğreticisi atandığı öne sürüldü. 

İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA PROTOKOLLER VAR

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialara “Kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin yapıldığı protokoller var. Yapılan işbirliği kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da temsilci seçildi. Okullara imam, din danışmanı ya da manevi öğretmen atanması gibi bir durum yok” yanıtını verdi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

SEMİNERLER DÜZENLENİYOR

“Protokolde ‘Okul müdürlüklerince uygun görülen ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilerin ‘Değerler Eğitimi’ vermesine imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak’ ifadesi var. Bu çerçevede, velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine ilahiyat fakültesi mezunu ve üst düzey pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürünün uygun göreceği saatte ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebiliyor. Bu görüşmeler okul tarafından düzenlenen seminerler şeklinde olup, gelen kişiler konuşma yapıyor. Okullarımıza imam atanması  mümkün değil.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!