Okullarda 10 Kasım

Güncelleme Tarihi:

Okullarda 10 Kasım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 11:02

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85'inci yılında tüm yurttaki okullarda saat 9’u 5 geçe çalan siren sesiyle hayat durdu. Öğrenciler Atatürk’ü, önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’yla andı. Farklı illerden pek çok öğrenci öğretmenleriyle hazırladıkları koreografileri sergiledi. İstanbul ve İzmir’deki okullarda öğrencilerin Atatürk’ü anma töreni için sergiledikleri özel çalışmalarını takip ettik.

Haberin Devamı

YİĞİDİM ASLANIM KOREOGRAFİSİ

Okullarda 10 Kasım
İstanbul’da Şehit Melih Sancar Ortaokulu öğrencileri saat 09.00 itibarıyla anma töreni için hazırdı. Saat 09.05’te çalmaya başlayan siren sesleriyle öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşun bulunduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Öğretmenlerin günün anlam ve önemine istinaden yaptığı konuşma sonrası öğrenciler, Atatürk’ün sesinden 10’uncu yıl nutkunu dinledi. Şiirler okundu ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Okulun 8’inci sınıf öğrencileri ‘Yiğidim Aslanım’ koreografisi ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

‘KEŞKE YANIMDA OLSA’

Okullarda 10 Kasım

Törenin ardından konuşan öğrenciler duygularını şöyle paylaştı:

Haberin Devamı

Umut Yüksel (7’nci sınıf): Bugün hüzünlü ve üzgün hissediyorum. Törende Ata’mızı saygı, özlem ve minnetle andık. Çok duygulandım.

Belinay Tünel (7’nci sınıf): Ata’mızı andığımız bugün onun bize verdiği görev ve sorumlulukları da hatırladık. Onun açtığı yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Eğer hayatta olsaydı ona sonsuz teşekkürlerimi iletirdim.

Gülbahar Keyvan (7’nci sınıf): Atatürk’ü görebilmeyi çok isterdim. Bugün yine ‘keşke yanımda olsa’ dedim. Onun kurduğu cumhuriyette yaşamak ve onun yolunda ilerlemek çok değerli.

Okullarda 10 Kasım
SONSUZLUK KOREOGRAFİSİ
İzmir'in Seferihisar ilçesinde Ulamış İlkokulunda yapılan tören için öğrenciler saat 09.00'da okulun bahçesinde toplandı. Saat tam 09.05'te ise tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Okul öncesi eğitim öğrencilerinin gösterisi ile başlayan etkinlikler, ilkokul öğrencilerinin okuduğu  şiirle devam etti. Törenin sonunda ise 185 öğrenci, 1938 ve 09.05 yazısı oluşturdu. Koreografi sonsuzluk işaretiyle sona erdi.

Haberin Devamı

FARKLI İLLERDEN OKULLARDAKİ ANMA TÖRENLERİ ŞÖYLE:

Okullarda 10 Kasım

IĞDIR’DA SAYGI NÖBETİ
Iğdır Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlkokulu'ndaki 5 öğrenci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'deki saygı nöbetini köylerinde canlandırdı. Karakoyunlu ilçesine bağlı Cennetabat köyündeki ilkokulda öğrenim gören, yaşları 6 ila 8 arasında değişen Hamza Çatma, Devran Çatma, Şervan Yıldırım, Hüseyin Sevgül ve Şah Ali Medet Gülali, Anıtkabir'deki Aslanlı Yol un başında, mozole binası girişinde, içerisinde ve bayrak direğinin bulunduğu alanda olmak üzere aynı anda 7 nöbetçiyle tutulan saygı nöbeti değişimini kendi aralarında canlandırdı. Öğrenciler, ahşaptan silahlar yapıp, okullarının bahçesindeki Atatürk büstü önünde uygun adımda yürüyerek nöbet değişimini de sahneledi.
Okullarda 10 Kasım

KARABÜK
Karabük Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu ve Esentepe Ortaokulu'ndan 150 öğrencinin katılımıyla 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri çerçevesinde koreografi hazırlandı. Koreografide öğrenciler ilk olarak 09.05’i gösteren bir saat oluştururken, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Öğrenciler ayrıca sonsuzluk işareti oluşturup, Atatürk posteri açtı.
Okullarda 10 Kasım
DİYARBAKIR’DA YAPAY ZEKAYLA ATATÜRK SÜRPRİZİ
Diyarbakır’da fotoğrafçı Adem Ulusoy, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile öğrencilerin fotoğraflarını yapay zeka teknolojisiyle aynı karede yer alacak şekilde bir araya getirdi. Kayapınar ilçesindeki bir özel okulda miniklere sürpriz yapılarak ders gördükleri sınıfta Atatürk’le bir arada fotoğrafları gösterildi. Çocukların şaşkınlık ve mutluluk kameraya yansıdı.
Okullarda 10 Kasım
BURDUR
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında koşu yarışması yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada sporcular yıldız kızlar, yıldız erkekler ile genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde dereceye girmek için mücadele etti. Yıldız kızlarda İstiklal Ortaokulu'ndan Beyza Nur Altunkurt birinci oldu. Yarışta yıldız erkeklerde İstiklal Ortaokulu'ndan Eren Erkan ipi göğüsledi. Genç kızlarda Yeşilova Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Elif Özmen birinciliği elde etti.
Okullarda 10 Kasım
KIRIKKALE’DE ‘BAŞKA BİR MUSTAFA’
Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Kırıkkale Lisesi öğrencileri tarafından "Başka bir Mustafa" adlı oratoryo gösterisi yapıldı, şiirler okundu.
Okullarda 10 Kasım
AMASYA’DA DEV ATATÜRK POSTERİ
Torumtay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 130 öğrenci ve 5 öğretmen, okul bahçesinde dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Öğrencilerin 1938 ve sonsuzluk işareti koreografisi havadan  görüntülendi.

 

BAKMADAN GEÇME!