Okulda değerler eğitimi: Rabbin için sabret

Güncelleme Tarihi:

Okulda değerler eğitimi: Rabbin için sabret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 09:21

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medyayı ahlakı yozlaştırmakla suçladığı değerler eğitimi sunumunun ardından Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de ayet ve surelerle 6 sayfalık bir eğitim içeriği hazırladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şubat ayı konusu ‘sabır’ olarak belirlendi. İlk ve ortaokullarda verilen içerikte ‘Ve Rabbin için sabret’, ‘Allah sabredenleri sever’, ‘Allah sabredenlerle beraberdir’, ‘Kim sabırlı davranırsa Allah ona sabır verir’ ayetleri yer aldı. Müdürlük, eğitimin ardından da çocuklara “Sizce Allah için sabretmek ne demektir?”, “Yukarıdaki sureyi iman, amel ve sabır açısından değerlendiriniz” gibi sorular yöneltilmesini istedi.
Türkiye Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber, çocuklar için soyut kavramları anlamanın zor olduğunu belirterek, “Kutsal kitaplar yetişkinler için yazılmıştır. Dolayısıyla çocuk kavramları anlamadığı için kafası karışır. Bir değer aşılanmak isteniyorsa, çocuğa kendi hayatından örnekler verilmeli. ‘Oyuncak alabilmemiz önce para biriktirmemiz gerekiyor, çizgi film izlemek için birkaç saat sabretmen gerekiyor’ gibi ifadelerle soyutu somutlaştırmalıyız.”
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de okullarda değerler eğitimi adı altında din dersi verildiğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!