Okulda dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Okulda dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 12:55

İZMİR'in Karabağlar Semti'nde üç çocuk annesi 40 yaşındaki Cemile Öçmen, Zeyni Hanım İlköğretim Okulu'nda eğitim gören kızı ve oğlunun resim öğretmeni M.A.'dan şiddet gördüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Zeyni Hanım İlköğretim Okulu'nda resim öğretmeni M.A. iddiaya göre; derste görültü yaptığı gerekçesiyle 4/C sınıfında okuyan 10 yaşındaki Y.A.'nın kulağını çekerek, tokat attı. Bir süre önce eşinden ayrılan üç çocuk annesi Cemile Öçmen, oğlunu İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Hastaneden aldıkları adli darp raporunda küçük çocuğun sol yanağında yüzeysel kızarıklık, sol kulak kepçesinde kızarıklık, kulak arkasında bir santimetrelik çizgisel kızarıklık olduğu belirtildi. Cemile Öçmen, 8/B sınıfında okuyan kızı 15 yaşındaki M.A.'nın ise aynı öğretmen tarafından cezalandırılarak okul bahçesinde tüm sınıf arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık 10 dakika tek ayak üzerinde beklettiğini öne sürdü. Anne Öçmen, “Ben çocuklarımı eğitime gönderiyorum, eve şiddet görmüş olarak geliyorlar. Hangi çağda yaşıyoruz. Çocuklarımı kime emanet edeceğim” diyerek tepki gösterdi. M.A'nın okulda diğer öğrencilere de şiddet uyguladığını iddia eden Öçmen, “Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi. Savcılığa başvurarak şikayetçi oldu.
Çocuklarının her yıl başarı belgesi aldığını belirten Öçmen, kızı M.'nin beşinci sınıftayken okul birincisi olduğunu ve Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tuncağ'dan onur belgesi aldığını söyledi. Çocuklarının son 20 günde branş derslerine girmediğini dile getiren Öçmen “Kimsenin onları okuldan soğutmaya hakkı yok” dedi. Yaşadıkları olayları anlatan M. ve Y., okulda birçok arkadaşının şiddet gördüğünü ve öğretmenleri M.A.'dan korktukları için okula gitmek istemediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!