Okul öncesi için ‘365 gün öykü’

Güncelleme Tarihi:

Okul öncesi için ‘365 gün öykü’
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 11:03

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi dönemden itibaren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla öykü türünde materyaller geliştirerek “365 Gün Öykü” platformu oluşturdu. Yazım, çizim ve tasarım çalışmaları öğretmenler tarafından yapılan ve platformda yer alan kitap setlerinin seslendirmesi de yapıldı.

Haberin Devamı

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, erken çocukluk döneminden itibaren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra çocukların kelime hazinesini artırmak, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmek için “365 Gün Öykü” adlı internet platformu oluşturdu. Çalışma kapsamında, “365gunoyku.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinde çeşitli edebî türleri yansıtan 53 adet resimli okul öncesi öykü kitabı kullanıma sunuldu.

KİTAPLARDA ÖĞRETMEN İMZASI
Kitapların yazım, çizim ve tasarım çalışmaları öğretmenler tarafından gerçekleştirildi. Kitaplarda öykü, bilmece-bulmaca, sözcüksüz resimli kitaplar, tekerleme, şiir, kavram ve gezi türlerine yer verildi. Çevre okuryazarlığı ve iklim değişikliği konularını da kapsayan kitaplarla küresel sorunlara ilişkin duyarlılığın geliştirilmesi de hedeflendi. Ayrıca Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün katkılarıyla “365 Gün Öykü” setindeki kitaplar seslendirildi.

BAKMADAN GEÇME!