Okul istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Okul istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 14:57

Heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye kararı bulunan Muş'a bağlı Sarıdal köyünde yaşayan vatandaşlar, köy okulunun açılmasını istiyorlar.

Haberin Devamı

1997 yılında boşaltma kararı alınan köyde, heyelan ve deprem mağdurları için yaptırılan 49 konuta, sadece 10 hak sahibi taşınırken, diğer vatandaşlar köyde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Köy Muhtarı Yusuf Ziya Gürkan, köylerinin Muş'a 35 kilometre uzaklıkta olduğunu ve köyde 50 hanenin yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:
“Köyümüzde yaşanan deprem ve heyelanlar nedeniyle devlet 49 hak sahibi vatandaşa şehir merkezindeki Zafer Mahallesinde konut yaptı. Ancak 10 hak sahibi, bu konutlara taşındı. Köyde yaşayan vatandaşların tarım ve hayvancılıktan geçimlerini sağlamaları, köyden ayrılmalarını engelliyor. Özellikle çocuklarımızın eğitiminde sıkıntı yaşıyoruz. Çocuklarımızın bir kısmı Taşoluk Yatılı Bölge Okulunda eğitimlerini sürdürüyor. Fakat bazı aileler çocuklarının yanlarından ayrılmasını istemiyor ve bu nedenle okula göndermiyor. Köyümüzün okulunun en kısa sürede açılması tek isteğimiz.”

Haberin Devamı

Muş Valisi İbrahim Özçimen de Sarıdal köyünde bulunan vatandaşlara gerekli uyarıların yapıldığını, ancak köyden ayrılmadıklarını, ayrıca köyün okulunun açılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Çocuklarımızın can güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle köydeki okulu açmamız mümkün değil. Köydeki vatandaşların, evlerini boşaltmaları için ikna çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından kendilerine tebligat gönderildiğini ve okulun boşaltılması gerektiğinin bildirildiğini belirterek, gelen tebligat doğrultusunda söz konusu okulun açılmasının mümkün olmadığını ifade ettiler. Yetkililer, ayrıca köydeki 45 öğrencinin Taşoluk YİBO'ya yerleştirildiğini kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!