Okul bahçesinde türbanlı

Güncelleme Tarihi:

Okul bahçesinde türbanlı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 14:00

ADAPAZARI'ndaki Atatürk Lisesi'nin bahçesinde bazı kız öğrenciler üzerlerinde okul kıyafeti olmasına rağmen, diğer arkadaşlarının arasında türbanlarıyla dolaşıyor. Okul Müdürü Coşkun Samur, dışarda türban takan 4- 5 öğrencilerinin olduğunu, ancak bunların sınıfa girdiklerinde başlarını açtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE OKUL BAHÇESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Orta ögretim Genel Müdürlüğü'nün ‘Türbanlı örgenci okula kesinlikle giremez. Soruşturma başlatılır’ uyarısına karşın Adapazarı'nda 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk Lisesi'nin bahçesinde, bazı kız örgenciler türbanla dolaşıyor. Okul bahçesinde, üzerlerinde okul kıyafeti, başlarında türban ve siyah çorapla dolaşan bu öğrenciler, okul içine de bu şekilde girdikleri ancak derslerde başlarını açtıkları belirtildi.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, bahçe dahil okulda türbanın yasak olduğunu söyleyerek, “Varsa böyle bir durum biz gerekeni yaparız. Okul içerisinde kesinlikle olmaz. Ancak okul dışında karışamayız. Okul dışına çıktığında istediğini yapabilir” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ: SINIFTA TAKMIYORLAR
Atatürk Lisesi Coşkun Samur ise özel yaşantılarında türban takan 4- 5 öğrencileri olduğunu, ancak bunların sınıfa girdiklerinde başlarını açtıklarını söyledi. Müdür Samur, “4-5 kız öğrencimiz okula gelinceye kadar takıyorlar. Bahçe de dahil. Ancak sınıfa girecekleri an okulun ana binasına adım attıkları gibi çıkartmak zorundalar. Buna asla isin veremeyiz. Zaten okulumuzda Milli Güvenlik derslerine gelen iki asker var. Bu yetmiyormuş gibi yanımızda da Tugay Komutanlığı bulunuyor. Böyle bir şey asla olamaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!