Öğretmenlerin lisansüstü eğitimlerine destek

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin lisansüstü eğitimlerine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 14:55

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa arasında, öğretmenlerin lisansüstü eğitimine destek amacıyla protokol imzalandı. Protokol öğretmenlerin lisansüstü eğitimi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öğretmenlerin lisansüstü çalışmalarına destek vermek için İstanbul genelinde üniversitelerle yapılan iş birliklerinin devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa arasında 'Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Yönelik  İş birliği Protokolü' imzalandı. Protokol İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın tarafından imzalandı.

‘ÖĞRETMENİN GELİŞİMİ ÇOCUĞA YANSIYOR’
İmza töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, şunları söyledi:

"Bu önemli atılımlar bir yılı aşkın bir süre içerisinde eğitimin bütün bileşenlerine büyük bir ivme kazandırdı.  Yaşanan dönüşüm niceliği arttırdığı gibi, niteliği de arttırarak eğitim sisteminin kalite odaklı büyümesine de vesile oldu. Sayın Bakanımızın öncülüğünde, öğretmenlerin çok boyutlu gelişimine dair çalışmalara biz de iş birliklerimizi arttırarak katkı sunmaya devam ediyoruz. Meslektaşlarımız, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte lisansüstü çalışmalara daha fazla ağırlık vermeye başladı. Bu hususu çok önemsiyoruz. Çünkü öğretmenin sürekli gelişimi okula ve çocuğa doğrudan yansıyor. Çocuğa yansıyan her şey geleceğimize yatırım demektir.”

 

Haberin Devamı

DOKTORALI ÖĞRETMENLER TEZ DANIŞMANI OLABİLECEK
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyduklarını ve bu çalışmaları artırmak istediklerini dile getiren İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın da, gerçekleşen protokolün öğretmenlerin lisansüstü çalışmalarına yeni imkanlar sunacağını söyledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kanununda yeni yapılan bir değişikliğe de değinen Aydın, "YÖK kanununa temmuz ayında eklenen maddeyle doktora eğitimini tamamlamış öğretmenler, artık üniversitelerimizde ders verebilecek ve tez danışmanı olabilecek. Bu yeni bir gelişme” dedi.

BAKMADAN GEÇME!