Öğretmenlere Günü’ne özel etkinlik ve kampanyalar

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere Günü’ne özel etkinlik ve kampanyalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 14:05

Millî Eğitim Bakanlığının girişimiyle pek çok kamu kuruluşu ve özel kurum 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama haftası kapsamında öğretmenlere özel etkinlik ve kampanyalar düzenledi. Bunlardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

THY’DE ÖĞRETMENLERE ÖZEL İNDİRİM
Türk Hava Yolları’nda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak görev yapan öğretmenler ve birlikte seyahat ettikleri eş ve çocukları ile YÖK’e bağlı üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ve birlikte seyahat ettikleri eş ve çocuklarına net ücretler üzerinden %20 indirim uygulanacak. Kampanya; 27 Ekim 2023 - 20 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve seyahat tarihi 01 Kasım 2023 - 20 Nisan 2024 arasında olan Ekonomi Kabin ve Business Kabin yurt içi uçuşlar için geçerli olacak.

TREN BİLETLERİ YÜZDE 50 DAHA UCUZ
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ (TCDD) tarafından öğretmenlere tüm tren seyahatlerinde yüzde 15 indirim yapılıyordu. 24-30 Kasım Öğretmenler Günü haftasında ise Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ana hat trenlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacak. Söz konusu indirimden Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okullarda çalışan öğretmenler ile araştırma merkezleri dâhil yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanları ve yabancı ülkelerde çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler faydalanabilecek. Öğretmenlerin indirim uygulamasından faydalanabilmeleri için öğretmen kimlik kartlarının ibraz etmeleri yeterli olacak.

Haberin Devamı

PTT’DE YÜZDE 20 indirim
Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü de 20-25 Kasım tarihleri arasında öğretmenlerin yurt içi varışlı APS, Kurye ve Posta Kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim uygulayacak.

İNDİRİMLİ KİTAP KAMPANYASI
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü ve haftası nedeniyle 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında “yayinsatis.diyanet.gov.tr” internet sitesi üzerinden yüzde 40 indirimli kitap kampanyası düzenledi. Bu kapsamda ayrıca 150 lira ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacak.

DEVLET TİYATROLARI’NDA ÜCRETSİZ BİLET
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van ve Kayseri Devlet Tiyatroları’nın yerleşik sahnelerinde24 Kasım 2023 tarihinde her bir öğretmen, dört adet ücretsiz bilet alabilecek.

Haberin Devamı

Öğretmenlere Günü’ne özel etkinlik ve kampanyalar

ÖĞRETMENLERE ÜCRETSİZ SERGİ
İstanbul Modern 24 Kasım Cuma günü tüm öğretmenlere ücretsiz olacak. Öğretmenler bu özel günde müzenin koleksiyon sergisi “Yüzen Adalar” başta olmak üzere “Nuri Bilge Ceylan: Başka Bir Yerde”, kadın sanatçıların yapıtlarının yer aldığı “Hep Buradayız” ve “Renzo Piano: Yerin Ruhu” sergilerini gezebilecek. Öte yandan, profesyonel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için 150 öğretmene yol gösterici atölyeler düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!