Öğretmenler tenis kortunda yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler tenis kortunda yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 09:24

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde öğretmenler arasında tenis turnuvası düzenliyor. Şimdiye kadar 200 öğretmenin başvurduğu turnuva, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile Gençlik Spor İstanbul İl Müdürü İlhami İbrahim Koç arasında yapılan gösteri maçıyla başladı.

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelindeki okulların öğretmenlerinin katılabileceği 'İstanbul Öğretmen Tenis Cup' turnuvasına 200 öğretmen başvurdu. 19 Mayıs'a kadar sürecek olan turnuvanın tanıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Bakırköy İlçe Kaymakamı Adem Özer, Gençlik Spor İl Müdürü İlhami İbrahim Koç, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve öğretmenlerin katılımıyla Bakırköy Spor Vakfı Spor Tesisleri'nde yapıldı. Turnuva, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile Gençlik Spor İl Müdürü İlhami İbrahim Koç arasında yapılan gösteri maçıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, diğer spor dallarında da turnuvalar düzenlemeyi düşündüklerini belirterek şunları söyledi:

"Tenis raketini eline alan, tenis oynuyorum diyen bütün öğretmenlere bir çağrıydı bu. Türkiye Tenis Federasyonu bu konuda çok büyük destek verdi. Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin kortlarını kullanacağız. Herkesin katkı sunduğu, öğretmenlerimizin katıldığı bir turnuva olacak. Tenis çok güzel dostlukların kurulduğu, çok güzel dostlukların oluştuğu bir ortam sağlıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle raketlerimiz elimizde bugün turnuvanın startını veriyoruz. Şu ana kadar 200'e yakın öğretmen başvurdu. Daha fazlasını bekliyoruz. Gruplar belli olacak. Bir hafta içerisinde de tekrar müracat eden öğretmenler olursa onları da gruplara dahil edeceğiz. 19 Mayıs'a kadar şampiyonlar belli olmuş olacak, mayısta da tören düzenleyeceğiz. Bunu sadece tenis ile sınırlı tutmayacağız, diğer spor alanlarında da bu şekilde turnuvalar yapacağız."
Gençlik Spor İstanbul İl Müdürü İlhami İbrahim Koç ise, sporla ilgilenen öğrencilerin sayısını da arttırmak istediklerini belirtti. Turnuvanın öğretmenleri rahatlatacağını ifade eden Koç, şunları söyledi: "2011 Ekim ayında İstanbul'daki 40 bin öğrencimiz sporla haşır neşirdi. 2014'te 100 bine ulaştık. 2015'te ise sayımız 160 bin oldu. 300 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Öğretmenler çocuklarımız üzerinde çok emek sarf ediyorlar, onları da biraz sporla rahatlatalım istedik."

Haberin Devamı

***

Haberin Devamı

DEVAMI DA OLUR UMARIM

Dilara Yılmaz (Halil Bedii Yönetken Ortaokulu İngilizce Öğretmeni):

"7 senedir amatör olarak tenis oynuyorum. İl Milli Eğitim böyle bir turnuva düşünmüş. Çok beklediğim bir şey değildi. Çünkü tenis zaten yaygın bir spor değil. Öğretmenler arasında nasıl olacak diye düşündüm. İl Milli Eğitim Müdürü'nün bu işle yakında ilgili olması çok hoş. Kendisi de tenis oynuyor. Katılım umarım fazla olur. Bizim için güzel oldu. Devamı da olur umarım."

İNŞALLAH GELENEKSELLEŞİR

Esra Sönmez (Esenyurt Zübeyde Hanım Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni):

"Çok güzel düşünülmüş. Çok geç kalınmış bir şeydi. İnşallah gelenekselleşir, her sene yapılır. Sadece İstanbul ile sınırlı kalmaz umarım. Bütün illerimize yayılır. Böylece çocukların öğretmenlere özenmesiyle tenis biraz daha gelişir diye düşünüyorum. Biraz geç haberimiz oldu. Duyuru biraz daha erken olsaydı, daha fazla katılım olabilirdi diye düşünüyorum."

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!