Öğretmenler maskeli, öğrenciler maskesiz çöp topladı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler maskeli, öğrenciler maskesiz çöp topladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2008 15:58

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Türkiye genelinde başlattığı temizlik kampanyasına Diyarbakır’da öğretmenler maskeli, öğrenciler maskesiz katıldı. Dicle Nehri kıyısında çok sayıda alkol şişesi toplandı.

Haberin Devamı

Kampanyaya Diyarbakır’daki okullar farklı bölgelerde çevre temizliği yaparak katıldı. Dicle Nehri ve tarihi Ongözlü Köprüsü çevresinde bulunan atıkları öğrenciler maskesiz topladı, bazıları ise eldiven de takmadı. Etkinliğe katılan öğretmenlerin ise maske taktıkları gözlendi. Öğretmenler maskeleri kendi imkanlarıyla aldıklarını söyledi. 33 derece sıcakta çöp toplarken bunalan ve yorulan öğrencilere su da dağıtılmadı. Öğrenciler Dicle Nehri kıyısında çok sayıda alkol şişesi de topladı. Öğrenciler poşetlere topladıkları çöpleri bölgeye getirilen çöp araçlarına attıktan sora ayrıldı.

Dün, ‘Gönül Köprüsü’ projesinin basın toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’da bulunan ve temizlik kampanyasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çocukları çöpçü haline getirmeyeceklerini açıklamıştı. Çelik, “Çocuklara binlerce, milyonlarca eldiven, maske, poşet, tişört şapka türü şeyler dağıtacağız” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!