‘Öğretmen’i tanımlamak

Güncelleme Tarihi:

‘Öğretmen’i tanımlamak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 14:33

‘Öğretmen’in tanımına baktığımızda; toplumun eğitim-öğretim hedefleri doğrultusunda , yaştan bağımsız olarak, kişilere veya gruplara eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişilerin mesleki unvanı olduğunu görürüz. Türk Dil Kurumu sözlüğünde ‘mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslek.

Haberin Devamı

Mesleki tanımlamalar ve sözlük anlamı bir yana ben sizlere Ulu Önder Gazi Mustafa Kamal Atatürk’ün “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” dediği öğretmenlerimizin benim için neyi ifade ettiğini anlatmaya çalışacağım.

BENİM İÇİN ÖĞRETMEN
Öğretmen ailesinden sonra bireylere en çok dokunan, onları büyüten ve geleceklerini şekillendiren,
Öğretmen geleceğe ışık tutan, bir toplumu eğiten, her türlü fedakarlıkları yapıp etrafına ışık saçan,
Öğretmen, öğrenmesi zor olan dersi öğrencisine anlatmak için yol bulan, yöntem arayan,
Standardı ve klasiği anlatırken yeni ve özgün olanı da vurgulayan,
Teoriyi detaylandırıp pratiğe geçişini öğrenciye düşündürten ve aktaran,
Öğretmen her öğrencisini çocuğu gibi görüp onların mutluluğu ile mutlu olan, başarılarıyla gururlanan, derdi ile üzülen,
Öğretmen, cesaret veren ve gerçekten istenildiğinde dünyada yapamayacağınız hiçbir şey olmadığını gösteren,
Öğretmen, yurdun dört bir yanına koşarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunan,
Öğretmen, aldığı maaştan önce yetiştirdiği öğrenciyi, toplumun ve ülkenin faydasını önceleyen kişidir.

Haberin Devamı

İşte ben böyle bir ilkokul öğretmenin elinin değdiği biriyim. Bu sayede önce klinisyen doktor, ardından bir tıp akademisyeni ve son olarak okuduğum lisemin müdürlüğünü büyük onur ve gururla yapıyorum. Buradan bütün öğretmenlerimize en derin saygı ve sevgilerimi sunarken sadece Ata’mızın başöğretmen olarak ilan edildiği 24 Kasım’larda değil, her gün öğretmenlerimize hak ettikleri gerçek saygı ve değeri vermemiz gerektiğini vurguluyorum.

PROF. DR. MUSTAFA REŞAT DABAK KİMDİR?
Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak 1966 doğumlu olup, 1986 yılında Galatasaray Lisesi’nden, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aile Hekimliği ihtisasını 2000 yılında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. 2001-2003 yılları arasında Kadıköy AÇSAP’ta mecburi hizmetini yaptı.2009 yılında Doçentlik; 2020 yılında Profesörlük unvanı aldı. 2003-2019 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aile Hekimliği Kliniği’nde eğitim görevlisi olarak çalıştı. 2019 yılından itibaren SBÜ Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Eğitim ve idari sorumlusu olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak Galatasaray Spor Kulübü’nün 7908 numaralı Divan Kurulu Üyesi ve Galatasaray Lisesi müdürlüğüyle birlikte Galatasaray Spor Kulübü Doğal Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

BAKMADAN GEÇME!