Öğretmenden, öğrenciye acı biber cezası

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenden, öğrenciye acı biber cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 13:29

ANTALYA'daki Aksu İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Kadir Çelbiş, birinci sınıf öğrencilerinin ağzına acı biber sürünce, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1 yıl kademe durdurma cezasına çarptırılıp okulu değiştirildi.

Haberin Devamı

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde oturan ev hanımı Ayşe Kırışık, Aksu İlköğretim Okulu birinci sınıfına giden kızı Emine Kırışık'ın ağzının kızarık olduğunu ve acı içinde eve döndüğünü farketti. Ayşe Kırışık, sınıf öğretmeni 42 yaşındaki Kadir Çelbiş'in yaramazlık yaptığı gerekçesiyle kızının ağzına acı biber sürdüğünü öğrenince çılgına döndü. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi veren Ayşe Kırışık, daha önce de bir öğrenciyi dolaba kapattığı iddia edilen sınıf öğretmeni Kadir Çelbiş'in ceket cebinde taşıdığı ve çok acı olan biberleri öğrencilerin ağzına sürdüğünü belirterek cezalandırılmasını istedi.

Kızı Emine'nin çığlık çığlığa acı içinde eve gelmesini içine sindiremediğini belirten Ayşe Kırışık, “Hareket etmemesi için kafasını sol kolu ile vücuduna bastırarak sıkıştırmış ve ağzına acı biber sürmüş. Sadece benim kızımı değil, sınıfta derslerde başarısız olan veya yaramazlık yapan bütün öğrencilere aynı cezayı uyguluyormuş. Acı içindeki öğrencileri, bağırmaları durumunda yeniden acı biber sürmekle tehdit ediyormuş. Eğitim sisteminde böyle bir ceza olur mu?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müfettiş soruşturmasında öğretmen Çelbiş'in öğrencilerin ağzına acı biber sürdüğü belirlendi. Soruşturmanın ardından Kadir Çelbiş'in 1 yıl kadame ilerlemesinin durdurulmasına karar verildi. Çelbiş ayrıca, Aksu'dan Gaziler Köyü'ndeki Gaziler İlköğretim Okulu'na atanarak yeri değiştirildi.

Sınıf öğretmeni Kadir Çelbiş'in Aksu İlköğretim Okulu'nda görev yaptığı sırada kendi sevk kağıdını imzalayarak evrakta sahtecilik yaptığı da belirlenmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!