Öğretmen Kariyer Sınavı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen Kariyer Sınavı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 12:52

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen, öğretmenlerin ‘uzman’ ve başöğretmen’ unvanı almak için girdikleri ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’ dün düzenlendi. Geçen yıldan farklı şekilde çevrim içi yapılan ve ara tatilin son gününe denk gelen sınavda aday öğretmenlere 100 soru soruldu ve 135 dakika süre verildi. Adaylar bilgisayar başından girdikleri sınavda soruları yanıtlamak için ter döktü.

Haberin Devamı

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı ve çevrim içi olarak saat 10.00-13.00 arası yapıldı. Sınava toplamda 62 bin 886 aday katıldı. Bu adaylardan 58 bin 965’i uzman öğretmen, 3 bin 921’i ise başöğretmen olmak için soruları yanıtladı. Aday öğretmenlere; ‘öğretme ve öğrenme süreçleri alanından 15, ölçme ve değerlendirmeden 12, özel eğitim ve rehberlik bölümünden 15, eğitim araştırmaları ve Ar-Ge çalışmalarından 10, eğitimde kapsayıcılıktan 12, çevre eğitimi ve iklim değişikliğinden 10, sosyal iletişimden 10, dijital yetkinlikten 8, okul güvenliğinden 8 olmak üzere toplam 100 soru soruldu. 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

ÖĞRETMENLER SORULARI DEĞERLENDİRDİ
Uzman öğretmenlik için sınava giren ve 11 yıldır öğretmenlik yapan Mahmudiye Ortaokulu matematik öğretmeni Şermin Özer, soruları geçen yıla göre daha zor bulduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Ben bu sınava özel olarak hazırlandım. Sorular öyle yarım saatte gözü kapalı yapılacak gibi basit değildi. Geçen yıl çoğunluğu yorum sorusuydu. Bu yıl ise bilgi soruları önceki sınava göre daha fazlaydı. Çevrim içi olması dolayısıyla kopyaya karşı güzel önlemler alınmıştı. Her gruba ait sorular karışık dağılmıştı. Çevrim içi olmasının dezavantajını, yanıtladığın soruya dönüp tekrar bakamayarak yaşadım. Emin olamadığım 4-5 soru var. Öğretmen olan birinin kolayca sınavı geçebileceğini düşünüyorum.”

42 yıldır öğretmenlik yapan Pertevniyal Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Eken sorularla ilgili şöyle konuştu: “Geçen seneki sınavla hemen hemen aynı zorluktaydı. Bu yıl rehberlik ve pedagoji soruları çok fazlaydı. Okul geliştirmeyle ilgili de sorularla karşılaştık.”
İstanbul Tuna İlkokulu’nda görev yapan bir başka öğretmen de soruların genel olarak kolay olduğunu ifade ederken “tüm meslektaşlarımın başarılı olacağını düşünüyorum” dedi.

SONUÇLAR 24 KASIM’DA
Sınav soru ve cevapları bugün, sonuçları ise 24 Kasım’da bakanlığın resmi internet adresinden açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!