“Öğretmen adaylarının kadro kararını MEB verecek”

Güncelleme Tarihi:

“Öğretmen adaylarının kadro kararını MEB verecek”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 15:43

Bingöl’de bulunan YÖK Başkanı Gökhan Çetinkaya, öğretmen adayları kadrolarıyla ilgili son sözü bakanlığın vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bingöl Üniversitesi’nde senato, öğretim görevlileri ve öğrencilerle yapacakları toplantılarda yükseköğretim sorunlarını ve çözüm sürecini değerlendireceklerini belirten Çetinsaya, “Bugün burada hem üniversitelerimizin hem de yüksek öğretimimizin sorunlarını konuşacağız ama aynı zamanda çözüm sürecinin ülkemize, üniversitemize yapacağı katkıları, Bingöl’ümüze yapacağı katkıları hep birlikte değerlendireceğiz. Bizler nasıl katkıda bulunabiliriz. Süreç bize ne gibi katkılar getirecek, ne gibi yararlar getirecek daha çok bunları hep birlikte istişare edeceğiz” dedi.
Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde tezsiz lisans gören öğretmen adaylarının kadro durumuna yönelik sorulara ise, bu konuları bakanlık ile görüştüklerini belirterek, “Son takdir Milli Eğitim Bakanlığı’nın. Bizler taleplerimizi iletiyoruz, nihai karar bakanlığındır” dedi.
“Başbakanın üniversitelerde özel güvenlik yerine polisin görev yapacağı yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Çetinsaya, “İnşallah daha sonraki bir ortamda konuşalım. Şimdi yoldan geldik, yorgunuz” şeklinde cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!