Öğrencilere 10 milyon tablet

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere 10 milyon tablet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 11:29

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,10 milyon tablet bilgisayar ihalesinin açılacağını ve liselerden başlayarak öğrencilere dağıtılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Avcı, Han Yöresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (HAYÖDER) tarafından düzenlenen etkinlikte, “Önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız” diye konuştu.
Han İlçesi’nde bir pikniğe katılan Avcı, bu tür buluşmaların çok göç veren ilçeler için önemli olduğunu belirterek, Han İlçesi’nin dış göç vermesi nedeniyle nüfus olarak küçük bir ilçe olduğunu söyledi.
İlçe’nin 7 medeniyetin izlerini taşıyan, tarihi birikim ve turistik bakımdan cazip olabileceğini anlatan Avcı, şöyle konuştu:
“Bu tarihi ve turistik potansiyeli gereği gibi değerlendiremedik. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Hanlı hemşehrilerimizin gayretleriyle ilçenin daha çok tanınmasını, bu tarihi ve turistik özelliklerinin daha çok insan tarafından bilinmesini ve ziyaretlere vesile kılınmasını gerçekleştirelim.”
Avcı, çekilişte bir kişiye tablet bilgisayar hediye etti. Bunun ardından Avcı, “Hayırlı uğurlu olsun. Çıkmayanlar da üzülmesin. İnşallah önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız” dedi.

Haberin Devamı

Avcı, bir çocuğun “Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gelecek yıl nasıl olacak?” sorusuna ise, “Bu yıl SBS’ye giriliyor. Seneye tek sınavlı ve dershane ağırlıklı olmayacak, yıl içerisinde girdiğiniz derslerden aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. ‘Adil olur mu?’ ve ‘Bazı sınıflarda notlar şişirilir mi?’ diye soruyorsunuz. Ona fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Not şişirmece yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!