Öğrencilerden ‘kodlama eğitim seti’ üretimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden ‘kodlama eğitim seti’ üretimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 14:50

Ordu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘KOD-AT’ adıyla tescillenen kodlama eğitim setini üreterek okula gelir kazandırıyor.

Haberin Devamı

Lisenin endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı öğrencileri, mikrodenetleyici yerli dene-yap kart kullanarak kodlama eğitim seti tasarlıyor. Öğrenciler, geçen yıl ‘KOD-AT’ adıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil belgesi verilen eğitim setinin seri üretimini yapıyor.

‘GELİŞMEMİZ İÇİN BİR FIRSAT’

İlkokuldan üniversiteye geniş bir yelpazede kullanılabilen kodlama seti ile temel seviyeden başlayarak ileri seviyeye kadar kodlama uygulamaları yapılabiliyor. Set içinde ayrıca güncel teknolojilere ait yüzlerce uygulama tasarlanabiliyor. Okulun döner sermaye işletmesi üzerinden kurumlara ve bilim sanat merkezlerine de satış gerçekleştiriliyor. Öğrenciler de set satışından belli oranlarda gelir elde ediyor. Proje ekibine gönüllü katıldığını söyleyen 12’nci sınıf öğrencisi Nazım Kerim Çelik, "Yaklaşık 1 buçuk yıldır üzerinde çalıştığımız projemizi tamamladık. Sonuca ulaştığımız için mutluyuz. Bu set ayrıca bizlerin gelişmesi için de çok büyük fırsat oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!