Öğrenciler yemekten zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler yemekten zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 11:25

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’ndeki Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kız yurdunda kalan çok sayıda öğrenci, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Olay, dün gece Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Okulun yurdunda kalan çok sayıda kız öğrenci, gece saatlerinde sonra mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri baş gösterince nöbetçi öğretmen sağlık görevlilerinden yadım istedi. Okula gönderilen ambulans ve belediye otobüsleriyle Kahta Devlet Hastanesi’ne götürülen öğrenciler, acil serviste serum tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edildi. Öğrencilerin özel şirket tarafından yaptırılan ve menüsünde tavuk ile ayran bulunan öğle yemeğinden zehirlendikleri belirlendi. Olayın ardından Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk ile Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu hastaneye gelerek bilgi aldı.

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, ilk tetkiklerde gıda zehirlenmesi görüldüğünü belirterek, "Kız yurdundaki bazı öğrencilerin değişik şikayetleri üzerine gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye sevk edildi. Yapılan ilk tetkiklerde gıda zehirlenmesi vakası görüldü. Önce 25 öğrencimiz daha sonra peyderpey 230 öğrencimiz olumsuz bir duruma mahal bırakmamak üzere doktor kontrolünden geçirildi. Öğrencilerde ağır bir durum olmadığı tespit edildi. Gerekli tahlil ve tetkikler yapıldıktan sonra öğrencilerimiz kontrolden geçirilip tekrar yurtlarına gönderildi. Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm Kahta halkına geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan öğrencilerin yediği yemekten alınan numuneler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!