Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 11:04

Hatay’daki lise öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılan tekne, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen denizcilik fuarında görücüye çıktı. 4 metre 65 santimetre büyüklüğündeki tekne fuarda 40’ın üzerinde sipariş alırken ilk müşterisi de Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel oldu.

Haberin Devamı

Hatay İskenderun Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gemi yapımı alanı öğrenci ve öğretmenleri deprem öncesinde hazırlamaya başladıkları teknelerini tamamladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) tarafından düzenlenen Bosphorus Boat Show’da sergilenen tekne sayesinde okula 40’ın üstünde sipariş geldi. Fuarın en çok ilgi çeken deniz araçlarından biri olan tekneyi eğitime destek olmak için Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel satın aldı. 288 bin lira değerindeki teknenin yapımında 6 öğretmen ve 11 öğrenci görev aldı.

Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel
TEKNEYİ GÖRMEDEN ALDI
Volkan Demirel’in tekneyi alma sözünü YATED Başkanı Murat Bekiroğlu’na fuardan önce verdiğini dile getiren okul müdürü Neslihan Bakır, tekneyle ilgili şunları söyledi:
Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel
“Teknenin satışı, Volkan Demirel’in eğitime destek amaçlı söylediği ‘fuardaki tekneyi alırım’ cümlesinin ardından verdiği sözü tutmasıyla gerçekleşiyor. Bu cümleyi kurduğunda henüz yaptığımız tekneyi görmemişti bile. Ancak fuara gelip tekneyi gördüğünde de bunu öğrencilerin yaptığına inanamadı. Hatta sadece o değil fuarda teknemizi ziyaret eden sektörün önemli markaları ve iş insanları da teknenin öğrencilerin elinden çıktığına inanamadı. Ziyaretçileri inandırmak için fuardaki afişlerimizde öğrenci ve öğretmenlerimizin fotoğraflarına yer vermek zorunda kaldık.

Haberin Devamı

Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel

SİPARİŞLER İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK
YATED Derneği üretilen ilk 40 teknemizi alacak. Bununla birlikte fuardaki ziyaretçilerden de bireysel siparişler aldık. Şu an 40’ın üstünde siparişimiz var ve onları hazırlamak için çalışmalara başladık. Fuardaki tekneyi tamamlamamız yaklaşık iki yıl sürdü. Ancak bu iki yılda yaşanan depremin yanı sıra teknenin en iyi şekilde son haline ulaşması için yoğun bir eğitim ve çalışma süreci geçirdik. Teknenin son haline ulaşması sadece 15 gün sürdü.

Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel
DENİZDE TEST EDİLDİ
Teknenin hazırlanmasında okulun gemi yapımı alanından 6 öğretmenimiz ve 11 ile 12’nci sınıflardaki 10 öğrencimiz görev aldı. Teknenin gövde boyu 4 metre 65, eni ise 2 metre 10 santimetre. Boş ağırlığı 450 kilogram ve 5 kişilik kapasitesi var. El işçiliği ile özenle yapılan teknemize 50 beygir gücünde motor takılabiliyor. Siparişlerde de farklı renk ya da oturma planı istenmesi durumunda buna uygun değişiklikleri yapabiliyoruz. Teknemizi fuarda sergilemeden önce Hatay’da denizin üstünde denedik.
Öğrenciler tekne yaptı... İlk müşterileri Volkan Demirel
YAŞAMA TUTUNMAK İÇİN BİR AMAÇTI
Bir deniz aracının okulda öğrenci ve öğretmen elinden çıkması oldukça zor bir şey. Bunun başarıyla sonuçlanması ise gurur verici. Çünkü bizimle aynı eğitim alanlarına sahip benzer okullarda bu şekilde yapılan ve sunulan bir tekne yok. Deprem bölgesinde yer alan bir okul olarak böyle bir işi başarmamız çok kıymetli. Yaşanan depreme rağmen hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz bölgede kalarak çalışmalarını sürdürdüler. Bu süre zarfında yaşama tutunmak için hepimize bir amaç gerekiyordu. Bunlardan biri de hazırladığımız tekneydi. Öğretmenlerimiz gecelerini gündüzlerine kattılar. Fuarda aldığımız güzel tepkiler sonucunda da bütün çabalarımıza değdiğini gördük.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!