Öğrenciler tarihe yolculuk yaptı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler tarihe yolculuk yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 10:45

Ankara’da belediyenin desteği ile düzenlenen proje ile öğrenciler müzeleri gezerek tarihsel kalıntıları yerinde inceledi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi’nin (KEDEM) "Tarihe Yolculuk” ismini verdiği programla öğrenciler tarihe yolculuk yaptı. Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Frigya Krallığı’nın başkenti ünlü Gordion şehrinin kalıntılarını gezdi. Bölgede bulunan Gordion Müzesi’ni de ziyaret eden KEDEM öğrencileri, Eski Tunç Devri eserlerini, Kral Midas ile son bulan Erken Frig Dönemi’ne ait eserleri yakından görme imkânı buldu.
Müzede yer alan erken Demir Çağı’na ait el yapımı çanak-çömlekler, erken Frig Çağı’na ait demir aletler, tekstil üretim aletleri, Yunan seramiği, Helenistik Çağ ve Roma Dönemi’ne ait malzemeler, Gordion’da ele geçen mühür ve sikke örnekleri öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Gezi sırasında yapılan Midas efsanelerinin üç boyutlu gösterimi de öğrencilerin beğenisini kazandı. Gezinin ardından öğrenciler Frig Kralı Midas’ın mezarı olarak bilinen Tümülüs’ü de ziyaret etme imkânı buldu. Öğrenciler Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir rolü olan Alagöz Karargah Müzesi’ni de ziyaret etti. Savaş döneminde çiftlik evi olan müze, Sakarya Meydan Muharebesi’nde düşmanın Polatlı yakınlarına kadar ilerlemesi üzerine karargâh evi olarak da kullanılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!