Öğrenci ve velilere sömestr rehberi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve velilere sömestr rehberi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2023 16:36

Öğrencilerin okullarıyla buluştuğu 12 Eylül’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı sona erdi. 20 Ocak Cuma günü karnelerini alan öğrencileri şimdi de tatil heyecanı sardı. 6 Şubat Pazartesi gününe kadar okula ara verecek öğrencileri, tatil döneminde birbirinden renkli aktiviteler bekliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin birçok noktasında düzenlenen yarıyıl tatili etkinlikleriyle öğrenciler tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirebilecek. Tiyatrolardan müzikallere, sergilerden müzelere, atölyelerden müzayedelere kadar uzanan geniş etkinlik seçenekleriyle öğrenciler ve veliler yarıyıl tatilini dolu dolu geçirebilecek. Bu etkinliklerden bazıları şöyle:

Öğrenci ve velilere sömestr rehberi

SANAT EVLERE GELİYOR
İstanbul Modern, tatil boyunca çocuklara sanat dolu bir program sunuyor. 4-7 yaş ve 8-12 yaş aralığındaki çocuk grupları için düzenlenen programda çocuklar, çevrimiçi ortamda müze uzmanları ile buluşup evlerinde sanat çalışmaları gerçekleştirebilecek. Program, İstanbul Modern’in koleksiyon ve süreli sergilerinin sanal tur gösterimiyle başlayacak. Çocuklar, sanat yapıtlarını müze eğitimcileriyle birlikte çözümlerken kendi sanat çalışmalarını da oluşturabilecekler. Beş farklı atölye çalışmasını içeren çevrimiçi programda her evde kolaylıkla bulunabilen malzemeler kullanılacak. İstanbul Modern, beş atölyeye birden kayıt yaptıranlara ‘Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu Katılım Belgesi’ verecek.
Öğrenci ve velilere sömestr rehberi
SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLACAKLAR
İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 23 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında 4-12 yaş aralığındaki çocukları birbirinden farklı atölye çalışmaları karşılıyor. Ritim, drama, müzik, resim ve dans atölyeleriyle buluşma imkânı bulacak olan çocuklar, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan ‘Dijital Hayvanlar Alemi: DigiZoo’ sergisiyle hayvanların dünyasına da adım atacaklar. Holografik ve dijital hayvanlar alemi sergisi DigiZoo, dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan 30 hayvanı çocuklarla buluşturacak. Bunun yanı sıra gönüllü eğitmenlerin gerçekleştireceği atölyelerle çocuklar, doğa ile bağlarını güçlendirecek çalışmalar yapacak. Atölyelerin geliri de sokak hayvanları yararına kullanılacak.
Öğrenci ve velilere sömestr rehberi
ATÖLYELERLE HEM EĞLECEK HEM ÖĞRENECEKLER
İstanbul Pera Müzesi’ndeki etkinlikler kapsamında hem yüz yüze hem de çevrim içi sergi turları ve atölyeler düzenlenecek. 7-17 yaş aralığındaki öğrenciler için düzenlenecek çeşitli atölyelerde yaratıcı okuma ve yazma, görsel hikâye anlatımı teknikleriyle kolaj, resim ve arkeolojik kazı gibi çalışmalar yapılacak. İstanbul Oyuncak Müzesi’ndeyse tatilin başladığı 21 Ocak itibariyle çocuklar için birbirinden farklı sanat atölyeleri ve tiyatrolar düzenlenecek. KıdZania İstanbul’da da 14 yaşına kadar tüm çocuklar kodlama, yoga, bilim, illüzyon ve tasarım gibi birçok atölye ve etkinlikle bir araya gelecek. İstanbul Bakırköy’deki Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, 21 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında miniklere özel 9 farklı etkinlik düzenlenecek.
Öğrenci ve velilere sömestr rehberi
UZAYA YOLCUKLUK BAŞLIYOR
İzmir’de bulunan Uzay Kampı Türkiye, yarıyıl tatili için özel bir kamp programı hazırladı. 7-15 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan programda 2 günden 5 güne kadar değişen kamp içeriğinde yetişkinlerin de katılabileceği programlar yer alıyor. Çocuklar, Uluslararası Uzay İstasyonu modeliyle entegreli Discovery Sanal Uzay Uçuşu Görevi, roket biliminin uygulamalarla anlatılması, VR gözlüklerle ay yürüyüşü gibi aktiviteleri bu programda deneyimleyebilecek.

Haberin Devamı

Öğrenci ve velilere sömestr rehberi

TATİL TİYATROLARLA ŞENLECEK
İstanbul’da çeşitli kültür merkezlerinde sahne alacak ’80 Günde Dünya Turu’ isimli tiyatro oyunu 28 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında minik izleyicileriyle buluşacak. İstanbul ve Bursa’da 23 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında da ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ isimli pedagog onaylı müzikli çocuk oyunu hem çocuklara hem de yetişkinlere eğlenceli bir macera sunacak. 1-3 Şubat tarihleri arasında ‘Küçük Kara Balık’ isimli tiyatro oyunu ise 3 yaş üzeri izleyicilerinin karşısına İstanbul ve Bursa sahnelerinde çıkacak. İzmir’de ise 22 Ocak’ta ‘Beyaz Kanatlı Kelebek’ adlı müzikli ve danslı çocuk oyunu 2 yaşının üstündeki çocuklara doğa sevgisini aşılamak için sahnede olacak. Ankara’da ise 25 Ocak’ta ‘Don Kişot Müzikali’ çocukları eğlenceyle buluşturacak.

Haberin Devamı

İLLÜZYONUN BÜYÜLÜ DÜNYASINA DAVET
İstanbul ve Ankara’da sahne alacak olan ‘Sermet Erkin- Çocuklar İçin İnteraktif İllüzyon Gösterisi’ 23 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında izlenebilecek. Büyük Afrika Sirki adlı gösteri ise Ankara, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta 29-31 Ocak tarihleri arasında çocuklarla buluşacak. Gösteride akrobasi, illüzyon, jonglörlük gibi performanslar yer alıyor.

ATÖLYELER, SİNEMALAR VE KONSERLER

Öğrenci ve velilere sömestr rehberi

* Ankara Armada AVM’de sömestr boyunca her gün çocukları eğlenceli atölyeler ve şovlar bekliyor. 4 yaş ve üzeri çocuklar için düzenlenen etkinliklerde mandala boyama, oyun hamuruyla yaratıcılık, tuz seramiği atölyeleri yer alırken illüzyon ve jonglör gösterileri de etkinliklere renk katacak.

*
Afyonkarahisar’da da yarıyıl tatili boyunca her hafta sonu çocuklar için birbirinden renkli etkinlikler düzenleniyor. Özdilek Afyonkarahisar AVM’de düzenlenen etkinliklere 4-12 yaş aralığındaki çocuklar ücretsiz katılabiliyor. Balon şov, renkli kum boyama etkinliği ve sihirbaz gösterileriyle çocuklar eğlenceye davet ediliyor.

Haberin Devamı

* Zonguldak’ta 67 Burda AVM’de düzenlenecek olan ücretsiz müzikallerde çocuklar, müzik ve dansla buluşacak.

Öğrenci ve velilere sömestr rehberi

* Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise tatil boyunca 24 farklı atölyede 118 etkinlik düzenleyecek. Masal anlatımları, konservatuvar performansları ve konserlerin de yer alacağı ücretsiz etkinliklere 6-13 yaş aralığındaki çocuklar katılabilecek.

* İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Çocuk Filmleri Festivali’ ile 21 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında çocukları sinemayla buluşturacak.
Öğrenci ve velilere sömestr rehberi

* Kahramanmaraş’taysa ‘Dulkadiroğlu Heyecan Bahçesi’ çocukları eğlence ve aktivitenin bir arada olduğu parkurda keyifli vakit geçirmeye davet ediyor.

BAKMADAN GEÇME!