Öğrenci beslenmesine veli çözümü

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci beslenmesine veli çözümü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 17:48

Manisa’daki bir ilkokulda yemek çıkmaması nedeniyle veliler, öğle saatlerinde okul karşısındaki parkta çocuklarının beslenmesini sağlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Manisa’daki bir ilkokulda yemek çıkmaması nedeniyle veliler okulun karşısındaki parkta öğle aralarında çocuklarının beslenmesini karşılıyor. Türk Hava Kurumu İlkokulu’nda öğrenci velilerinden Sibel Sözek, mağdur olduklarını belirterek çocuklarını parkta doyurmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Evleri uzak olduğu için zorluk yaşadıklarına söyleyen Sözek şunları dile getirdi:
“Okulun içerisinde yemek yedireceğimiz herhangi bir yer yok. Pazartesiden sonra velilerin okula girmesi yasaklanıyor. Mecbur çocuklara burada parkta yemek yedireceğiz. Evimiz uzak olduğu için çocuğumuz okuldan çıkana kadar parkta bekliyoruz.”

Öğrenci velisi Emsal Çakal ise okul kantininde yemek yedirilmediğini iddia ederek, “Evlerimiz uzak olduğundan öğrencileri servise veremedik. Çocukları eve getir götür çok zor oluyor. Kantinde de yemek yedirilmiyor. Önümüz kış çok mağdur durumdayız. Çocuklarımızı buradaki parkta yemek yedirmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“Gerekli tedbirler alınacak”

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise konuyla ilgili olarak, Türk Hava Kurumu İlkokulu’nda velilerin bazı haklı istekleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Çocuklarına öğle saatinde yemek ve beslenme yetiştiremediklerine yönelik velilerin bazı şikayetleri olmuştur. Konuyu okul müdürümüzle değerlendirdik. Okuldaki öğle sırasındaki dinlenmeyi biraz daha uzatacak ya da okulda yemek çıkarılması için veya hazır yemek firmalarından yemek temini için gerekli tedbirleri alacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!