Ödem attıran içecekler nelerdir? Vücuttan hızlı ödem attıran içecek tarifleri ve kürleri

Güncelleme Tarihi:

Ödem attıran içecekler nelerdir Vücuttan hızlı ödem attıran içecek tarifleri ve kürleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 15:34

Ödem vücutta yer alan damarlardan sokulara doğru sızan sıvıların sebep olduğu şişlik olarak bilinir. Ödem genel olarak el, ayak, bacak, ayak bilekleri gibi yerlerde vücudun diğer bölgelerine nazaran daha fazla görülmektedir. Ödem, günlük hayatı olumsuz etkilediği gibi kişilerin fiziksel görünümüne de etki eder. İnsanlar da genel olarak bu durumdan rahatsızlık duyar. Günlük hayatın kalitesini düşüren faktörlerden biri olan ödem, bazı yiyecek ve kürler sayesinde vücuttan atılabilir. Bu kürler genel olarak sebzelerden oluşmakta ve bol su içermektedir. Peki, ödem atmaya yardımcı olan yiyecek ve kürler nelerdir? İşte merak edilenleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Ödem atmaya yardımcı olan besinler, vücutta oluşan ödemlerin hızlı bir şekilde atılmasına ve kişinin rahatsızlık duyduğu ödemden sıyrılmasına fayda sağlayan besinler olarak bilinir.

Ödem Attıran İçecekler Nelerdir?

Vücutta ödem çeşitli nedenlere bağlı olarak kendini gösterebilir. Vücudun farklı yerlerde görülebildiği gibi ne zaman ortaya çıkacağı da belli değildir. İnsan hayatında belli dönemlerde ödem oluşur. Bu hem strese bağlı olarak hem de bir hastalıktan kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Oluşan ödemlerin hızlı bir şekilde atılması için kullanılan bazı içecekler bulunur. Ödem atmaya fayda sağlayan içecekler aşağıdaki gibi açıklanabilir:

1. Nar suyu, ödem attırıcı etkisi yüksek olan besinlerden biridir. Kandaki şeker oranına göre kullanımına dikkat edilmesi doğru olacaktır. Şeker hastaları açısından pek tercih edilebilecek bir içecek değildir.

2. Yeşil çay, etkisi çok büyük olan ve hemen hemen her alanda faydası bulunan bitkisel bir çaydır. Yeşil çay ödem attırıcı özellikte olan ve öne çıkan bir içecektir. Tansiyonu yükselten bir formda olduğundan dolayı tüketirken dikkatli olmakta fayda vardır.

3. Su, her hastalığın tedavisinde kullanılan en önemli besindir. Bir hastalığa bağlı olarak değil, günlük hayatta da su tüketimi yeteri kadar olmalıdır. Bunun yanı sıra ödem atmaya fayda sağlamakta oldukça başarılı olan su, günlük 1,5 litre kadar alınmalıdır. Güne yayarak yavaş yavaş içilmesinde fayda vardır.

Vücuttan Hızlı Bir Şekilde Ödem Attırmaya Yarayan İçecek Tarifleri

Ödem attırmaya oldukça faydası bulunan tarifler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. İlk tarifte 1 tane elma, 2 tane havuç, 1 tane kırmızı pancar ve 1 çay kaşığı zeytinyağı hazır edilmelidir. Bu malzemelerin hepsini meyve sıkacağına koyup geçirdikten sonra tüketin. Kısa sürede ödemin ortadan kaybolduğu görülecektir.

2. 1 bağ maydanoz sapı, 1 bardak su, 2 tane salatalık, 1 avuç dereotu, 3-4 yaprak nane, 1 tane elmayı eziciden geçirdikten sonra günde iki kere olacak şekilde ayırın. Gün içerisinde yavaş yavaş sindirerek içmede fayda vardır.

3. 1 bardak yeşil çay, 5 dal maydanoz, 2 dilim ananas, 1 tane salatalık, 1 çay kaşığı keten tohumu ve 10 adet kirazı smoothie tarzında blenderdan geçirin. Bir bardak olacak kadar ayırın ve günde 1 bardak tüketin.

4. Çeyrek limonun suyu ve 205 ml kadar yeşil elma suyunu karıştırın. 3 tane kereviz sapı ve 1 tane salatalık ile birlikte blendera bırakın. Karıştırdıktan sonra bir kenara alın. Sabahları aç karnına bu ödem attırıcı içeceği tüketin.

Ödem Attırıcı Kür Tarifleri

1. Kiraz sapı kürü için 1 avuç kirazın sapını 1 avuç mısırın püskülü ile ayırdıktan sonra 3 bardak su hazır edilir. Su kaynatıldıktan sonra kirazın sapı ve mısır püskülü eklenir ve demlenmeye bırakılır. Suyu süzüldükten sonra da tüketilir.

2. Yoğurt kürü için zerdeçal, zencefil ve tarçın hazırlanır. 1 çay kaşığı kadar tarçın, zencefil ve zerdeçalı 1 kase yoğurt içine attıktan sonra iyice özdeşleşene kadar harmanlayın. Bu yoğurt kürünü yatmadan 1 saat kadar süre önce tüketebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!