Nikola Tesla neyi buldu ya da icat etti? Nikola Tesla buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Nikola Tesla neyi buldu ya da icat etti Nikola Tesla buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:41

Dünyaca ünlü olan kişilerden biri Nikola Tesla özellikle keşifleri ve icatları ile tanınmaktadır. Son dönemde oldukça kişi tarafından araştırılan bu isim çeşitli kaynaklar üzerinde icatların adamı olarak da bilinmektedir. Adı geçen bu kişi pek çok yeniliğe imza atmış kişilerden biri olarak tanınmaktadır. Özellikle sosyal medya üzerinde yaygın bir şekilde video ve fotoğraf paylaşımlarının yapıldığı Nikola Tesla kimdir, neyi buldu ya da icat etti, bilime katkıları nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Nikola Tesla dünyaca ünlü olan bilim insanlarından biridir. Pek çok buluşa imza atmış bu kişi son dönemde popüler olan isimlerden biri haline gelmektedir. Nikola Tesla'nın en büyük icatlarından biri ise elektrik akımını icat etmesidir. Bu akımı bulan Nikola Tesla aynı zamanda elektrik sistemleri üzerinde de çeşitli araştırmalar yapmıştır. Özellikle hayatı ve buluşları merak edilen bu isim pek çok yeniliğe de katkıda bulunmuştur. Elektrik ve makine mühendisi olan Nikola Tesla her alanda ilgi duyduğu işleri dünyaya yayarak deneyler yapmaya devam etmiştir.

 Nikola Tesla Neyi Buldu Ya da İcat Etti?

 Nikola Tesla'yı araştıran kişiler neyi veya neleri bulduğunu da merak etmektedir. Pek çok kişinin merak ettiği bu kişi öncelikle elektrik akımını ve sistemlerini icat eden kişi olarak bilinmektedir. Son dönemde sosyal medya ve internet ortamında sıklıkla adı geçen Nikola Tesla, 10 Temmuz 1856 yılında doğmuştur. Çocukluğundan beri bilime olan ilgisi sayesinde çeşitli buluşlar ortaya koymuştur. Elektrik ve makine mühendisi olarak bilinen Nikola Tesla elektrik sistemleri üzerinde çeşitli icatlar ortaya koymuştur.

Haberin Devamı

 Nikola Tesla Buluşları ve Bilime Katkıları

 Nikola Tesla alternatif elektrik akım üzerinde çalışmalar yapmıştır. Bilime olan katkıları arasında yer alan AC patentleri pek çok dalda ödül almasını sağlamıştır. Nikola Tesla, jeneratör, elektriksel deşarj tüpleri ve X-ışını görüntüleme sistemlerini bulmuştur. Yüksek voltajlı ve frekanslı kablolar kullanarak çeşitli deneyler yapmaya devam etmiştir. Kablosuz iletişim alanında da pek çok çalışmaya ortak olmuştur. Yaptığı deneyler sonucunda bilime katkısı da oldukça fazladır. Kablosuz güç deneyleri sayesinde aydınlatmaların dünya çapına yayılmasına yardımcı olmuştur.

 

BAKMADAN GEÇME!