Nicolaus Copernicus neyi buldu ya da icat etti? Nicolaus Copernicus buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Nicolaus Copernicus neyi buldu ya da icat etti Nicolaus Copernicus buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:38

Modern Astronominin babası olarak bilinen Nicolaus Copernicus yaptığı çalışmalar ve buluşları ile Avrupa'nın önemli bilim insanlarından biri olmaktadır. Nicolaus Copernicus Dünya'nın ve diğer gezegenlerin güneş etrafında döndüğünü ortaya koyarak Helyosentrika Teorisini ortaya koyan modern bir gökbilimci olarak ifade edilmektedir. Peki, Nicolaus Copernicus neyi buldu ya da icat etti? Nicolaus Copernicus buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Nicolaus Copernicus astronomi alanında önemli çalışmaları olan bir bilim adamı olmaktadır. Polonyalı bilim adamının ismi Polanya'nın en iyi üniversitesine ad olarak verilmiştir.

 Nicolaus Copernicus Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Nicolaus Copernicus Güneş merkezli evren modelini formülleştiren önemli bir astronom olarak belirtilmektedir. Yaptığı önemli buluşların ve çalışmalarının önemi ömrünün son zamanlarında anlaşılmış olan bir bilim adamı olmaktadır. De Revolutionibus Orbium Coelestium adlı kitabı günümüzde bim tarihine ışık tutan kaynaklardan biri olmaktadır. Koperniğin en önemli buluşu Güneş merkezli evren sistemini keşfetmesi olarak belirtilmektedir. B u buluşa göre Güneş sisteminin merkezinde güneşin olduğu ve diğer gezegenlerin güneş etrafında döndüğü ifade edilmektedir. Önceden bilinen güneş ve bütün gökcisimlerinin Dünya etrafında döndüğü görüşü bu buluş ile geçerliliğini kaybetmiştir. Bilim dünyasında yankı uyandıran bu buluş Kopernik devrimi olarak anılmaktadır.

Haberin Devamı

 Nicolaus Copernicus Buluşları ve Bilime Katkıları

 İyi bir astronom ve matematikçi olan Kopernik Dünya ve gezegenlerin güneşin etrafında dönmesi olarak ortaya çıkardığı Heliosentrik teori günümüzde Kopernik teorisi olarak adlandırılmaktadır. Kopernik bu teorisini hayatının son zamanlarına kadar açıklamaktan çekinmiştir. Bunun sebebi olarak da Hristiyan din adamlarının İsa Mesih'in güneşe sabit durması adına emir verdiği görüşü olarak ifade edilmektedir. Bu düşünceden dolayı dünyanın düz bir tepsi olduğuna inanılmaktaydı.

 Kopernik'in evrene bakış açısının değiştirilmesini sağladığı bu görüşü bilim tarihinde yapılmış bir devrim olarak nitelendirilmektedir. Kopernik'le birlikte kabul edilen Kopernik teorisi ile Batlamyus'un Dünya merkezli sisteminden şüphe duyularak bilim insanları tarafından kabul görmemeye başlamıştır. Kopernik'in buluşu Rönesans devriminde bir çığır açarak yapılacak olan bilimsel çalışmalara temel teşkil etmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!