Mobil anaokulu Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Mobil anaokulu Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 10:30

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) varoşlardaki çocuklara okul öncesi eğitimi vermek amacıyla 4 yıl önce başlattığı “mobil anaokulu” projesi, Ankara Sincan'da da uygulanacak.

Sincan'daki ilköğretim okulunun bahçesinde gelecek ay hizmete girmesi planlanan mobil anaokulunda, 3-6 yaş arasındaki çocuklara eğitim verilecek. Bu amaçla bir otobüs “ana sınıfı” şeklinde dizayn edilecek ve bir ana sınıfında bulunması gereken malzemelerle donatılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendireceği öğretmenler veya usta öğreticiler eşliğinde çocuklar bu sınıflardan ücretsiz olarak belli saatler arasında yararlanabilecek.
Çocuğunu bu “okula” getiren veliler de çocukların eğitimi ve sağlık gibi konularda bilgilendirilecek. Ayrıca gerekirse çocuklar sağlık taramasından da geçirilecek.
Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı ve yoksul semtlerde yaşayan ailelerin çocuklarının da bu eğitimden yararlanmasını sağlamayı hedefleyen Mobil Anaokulu Projesi, bugüne kadar 13 ilde uygulandı. Aydın'ın Nazilli ilçesi, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Bursa, Gümüşhane, Konya, Malatya, Sakarya ve Van'da 1'er, Denizli ve Gaziantep'te 2'şer, İstanbul'da da 8 ve Ankara'da açılacak okulla birlikte toplam 23 mobil anaokulunda okul öncesi eğitimi veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!