“Milli Eğitim Bakanlığı’nı öğretmenlerle yöneteceğiz”

Güncelleme Tarihi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nı öğretmenlerle yöneteceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 13:43

Milli Eğitim Bakanlığı yeni Müsteşarı Yusuf Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığını öğretmenlerle, eğitim ordusu ile birlikte yöneteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Rize’de mezun olduğu Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu ve İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Tekin, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ile Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Okulun mezunlarından olan Tekin’e, 5’inci sınıfta aldığı ve tüm notlarının “pekiyi” olduğu karne hediye edildi. Tekin ziyaretinde, kendi döneminde müdür olan Şaban Ali Kal ile de görüştü. Tekin, okul yıllarında top oynamanın genelde yasak olduğunu, müstahdem Ramız’ın toplarını bir çok kez kestiğini söylemesi üzerine Şaban Ali Kal, “Top oynamının saatleri vardı. Her zaman top oynanmazdı. Böyle çalışmazsa, yasak koymasak herhalde müsteşar olamazdı” dedi. Kal’ın sözleri gülüşmelere neden oldu.
Tekin, daha sonra okuduğu 1-B sınıfı ve müzik dersliğini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Ardından Rize İmam Hatip Lisesine geçen Tekin’e, okull yıllığı ve karnesi hediye edildi.
Tekin ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık görevine yeni atandığını belirterek, ilk ziyaretini, üzerinde emeği olan öğretmenlerini hatırlatmak için mezun olduğu okullara yaptığını ve hayır dualarını almaya geldiğini söyledi.
Taşın altına elini koyması gereken herkesle çalışmaları yürüteceklerini ifade eden Tekin, “Biz Milli Eğitim Bakanlığını öğretmenlerle, eğitim ordusu ile birlikte yöneteceğiz. Bütün çocukları kendi çocuğu gibi gören, fedakarlıktan kaçınmayan bir eğitim ordusu ile birlikteyiz. Öğretmenlerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının sorunlarına en akılcı, en bilimsel, en rasyonel çözümler neyse onu istişare ederek bulacağız ve çözeceğiz” dedi.
Fatih Projesi’nin önemine de değinen Tekin, “Türkiye bütçesinin yüzde birine tekabul eden büyüklükte. Eylül ayında eğitime başlarken hazır olacak donanıma sahip olacağız. Fakat Milli Eğitim Bakanlığının yegane projesi olarak sunulması yanlış. Fatih Projesi’nden daha önemli çalışmalar olacak. Okul müfredatından, okulların planlanmasına kadar, sınav sistemine kadar yeni şeyler yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!