Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına yeni atama

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına yeni atama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 09:36

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı gövrevine Osman Sezgin atandı. Atamanın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

OSMAN SEZGİN KİMDİR?
1959 yılında doğan Osman Sezgin, ilkokul, ortaokul ve liseyi babası devlet memuru olduğu için farklı şehirlerde bitirdi. Marmara Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini, İstanbul Üniversitesi’nde ise doktora eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü derslerini organize etmek üzere görevlendirilip; Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörlüğü yaptı.

Haberin Devamı

TRT 1’de pazartesi günleri yayınlanan sabah gençlik programına psiko-sosyal açıdan gençlik meseleleri üzerine her hafta uzman konuşmacı olarak katıldı. 2020 yılından beri her hafta Pazar günleri TRT Radyo 1’de Kutlu Yuva Mutlu İnsan programını yürütüyor.

1992 yılında Harp Akademilerinde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı mensubu albay, amiral ve generallerine; 1995 yılında ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü amir ve müdürlerine hizmet içi eğitim kursu eğitmenliği, hizmet içi eğitim semineri organizesi ve eğitmenliği yaptı.

Pek çok Milli Eğitim Şurasına katılan Osman Sezgin, 19. ve son yapılan 20. Milli Eğitim Şuralarına özel davetli olarak katıldı. Çeşitli bilimsel projeler yürütüp, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi yönetti.

“Foundation of Tolerance in Turkish Culture” isimli, Londra merkezli Routledge The European Legacy Dergisi’nde yayımlanan eseri TÜBA 2007 Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı ödülüne layık görüldü. SSCI tarafından taranan dergiler de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası dergilerde pek çok yayına sahip ve yine pek çok yayına sahip ve yine pek çok bilimsel dergide hakem ve yayın kurulunda yer alıyor. Eğitim: Kavram ve Kuram; Kültürel Psikoloji Bağlamında Şahsiyet Bütünlüğü isimli kitapların yazarıdır.

Haberin Devamı

Türkiye ve Avrupa’da sayısız seminerler vermiş olan Osman Sezgin, Avrupa’da pek çok ülkede 6 sene boyunca eğitim kurumlarında araştırmalar yapıp, konferanslar verdi. Yurtiçi ve yurtdışında eğitim alanında danışmanlık yaptı.

2000 yılında Kalem Vakfı Okulları’nı kurdu ve burada özgün eğitim programları geliştirerek eğitim danışmanlığı görevini yürütüyor. Kalem Akademi ve Kalem Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Başkanlığı, Kalem Vakfı Yayınları ve TR Dizin gibi ulusal ve prestijli uluslararası dizinler tarafından taranan Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi kurucu yayın yönetmenliğini yapıyor.

1995 yılından bu yana Türk Gençlik Vakfı başkanlığı ve 2000 yılında kurduğu Kalem Vakfı başkanlığı görevlerine devam ediyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

  • 2004-2005: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Emniyet Amir ve Müdürlerine Hizmet İçi Eğitim Kursu
  • 1997: Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörü
  • 1995-1997: Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün 13/b-4 maddesi uyarınca Fen-Edebiyat Fakültesinin Eğitim Bilimleri Bölümü derslerini organize etmek üzere görevlendirme
  • 1992-1993: Harp Akademilerinde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı mensubu, albay, amiral ve generallerine Hizmet İçi Eğitim Semineri organizesi ve öğretmenliği
  • 1991: Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörlüğü
  • 1988-1990: TRT 1'de her hafta pazartesi günleri yayınlanan sabah gençlik programında psiko-sosyal açıdan gençlik meseleleri üzerine her hafta uzman konuşmacı olarak katılım sağladı.

BAKMADAN GEÇME!