Mezunlar 132. Yıl Balosu’nda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mezunlar 132. Yıl Balosu’nda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 09:50

Yüksek Ticaret Mekteb-i Alisi adıyla 1883 yılında kurulan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 132. yaşı, her yıl düzenlenen geneleksel kuruluş mezunlar balosuyla kutlandı.

Haberin Devamı

Eski mezunların hasret giderdiği gecede, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ile eski TBMM Başkanı Kaya Erdem’e Yüksek Ticaret Başarı Plaketi verildi. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin 1978 mezunu olan Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, konuşmasında, Muhasebe Kürsüsü’ne asistan olarak girdiği günden bu yana, kurumun bir neferi olarak çalıştığını söyledi.

‘ÖTEKİLEŞTİRMEDEN’

Köklü bir dönüşüm sürecini başlattıklarını belirten Prof. Arat, üniversitenin geleceğinde büyük önem taşıyan Maltepe Yerleşkesi için mimari proje çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Prof. Arat, “Mezunlarla geçmiş dönemlerde ne yazık ki kurulamayan sağlıklı ilişkileri geliştirebilecek bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu konuda hiçbir mezunumuzu ötekileştirmeyen, Marmaralık bilincini ön planda tutan bir ilkeden hareket ediyoruz. Tarihsel süreçte, kurumumuz bugün daha yeni, dinamik ve iddialı” dedi. Eski ve yeni mezunlar, 132. Kuruluş Yıldönümü Balosu’nda “Alatürki Orkestrası” eşliğinde birlikte dans etti. İstanbul Ticaret Odası Borsası Onursal Başkanı 95 yaşındaki Nejat Basmacı da dans edenler arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!