Mesleğe adanmış öğretmenlerde zirvede

Güncelleme Tarihi:

Mesleğe adanmış öğretmenlerde zirvede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 15:25

Daha önce Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından ‘Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden biri seçilen öğretmen, uluslararası değerlendirmelerde elde ettiği başarılara yenisini ekledi. Selçuk Yusuf Arslan, son olarak ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında yer aldı. Arslan, 99 ülkeden 11 binin üzerinde adayla yarıştı. Genç ve başarılı öğretmen bu başarıya Türk ve göçmen öğrencilerin akademik başarılarını geliştirmek ve birbirleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için hazırladığı projeyle ulaştı. Selçuk öğretmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yarışmanın birincilik ödülüne layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Cambridge Üniversitesi Yayınları tarafından beş yıldır düzenlenen ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Dr. Selçuk Yusuf Arslan da yer aldı. Dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlerin mesleki başarılarını ve özverili çalışmalarını ödüllendiren yarışmanın adayları; öğrenciler, veliler ve diğer öğretmenler tarafından belirlendi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA ARKADAŞLIK
Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, “STEM Stands Together” projesiyle bölge birincisi seçildi ve bölge birincileri arasında finale kalan altı isimden biri oldu. Proje, Türk ve göçmen öğrencileri, akademik becerilerini geliştirmeleri için STEM(Fen, teknoloji, mühendislik, matematik) odaklı atölye çalışmalarında eşleştirerek bu sayede aralarında arkadaşlıklar kurulmasını teşvik ediyor.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Selçuk Yusuf Arslan, 2021 yılında eğitimin Nobel’i olarak gösterilen Global Teacher Prize’da (Küresel Öğretmen Ödülü) dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri gösterildi. ABD merkezli ISTE tarafından eğitim teknolojileri alanında dünyada takip edilmesi istenen 20 eğitimciye verilen ISTE 20 To Watch ödülüne layık görüldü. Selçuk öğretmen son olarak ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri başarısından önce ise Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından ‘Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden biri seçilmişti. ‘Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik’ alanında dünya birincisi olan Arslan, bu ödülü alan ilk Türk öğretmen olmuştu.

BAKMADAN GEÇME!