MEB'in karşısında yıllarca kaçak çalıştı

Güncelleme Tarihi:

MEBin karşısında yıllarca kaçak çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 10:12

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmadığı için kurs verme yetkisi bulunmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın karşısında bulunan Alman Kültür Merkezi’nin yıllardır kaçak kurs verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Durum, Alman, Fransız ve İtalyan Kültür Merkezleri’nin kaçak kurs verdiğine ilişkin MEB'e yapılan şikayet sonucu anlaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yanındaki kaçak kursu seneler sonra öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na tabi olmadığı için kurs verme yetkisi olmayan Alman, Fransız ve İtalyan Kültür Merkezleri’nin yabancı dil kursu verdiği, MEB'e yapılan şikâyetle ortaya çıktı. Şikâyetlerin ardından Kültür Merkezleri, Bakanlığa kurum açma müracaatında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı şikayet nedeniyle Alman Kültür Merkezi’ne bağlı Alman Kitapevi’nde incelemede bulundu. İnceleme sonucundu da 1 adet dersliği bulunan kitapevindeki söz konusu derslik mühürlendi. 20 Şubat’ta derslik kapatılırken Vakıf, 25 Şubat’ta kurum açma başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

“BAĞIŞ MAKBUZU KARŞILIĞI YILLARDIR ÇALIŞIYORLAR”
Konu ile ilgili açıklama yapan Tüm Özel Öğretim Kurslar ve Etüt Eğitim Merkezler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Alpan, İngiliz ve Amerikan Kültür Vakıfları’nın MEB’e bağlı olduğunu ve bu nedenle kurs verebildiğini belirtirken, Fransız, Alman İtalyan Kültür Merkezleri’nin kurs verme yetkisinin bulunmadığını söyledi. Bu derneklerin yıllardır kaçak olarak kur faaliyetinde bulunduğunu belirten Alpan, söz konusu vakıfların ücretleri ise bağış makbuzu karşılığında aldığını bildiklerini anlattı. Alpan, “Bu tür dernek ve vakıflar kayıtdışı olarak çalışmakta ve bağış makbuzu karşılığı çalışmaktadır. Bu büyük bir rahatsızlık nedenidir” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!