MEB'e kadrolaşma davası

Güncelleme Tarihi:

MEBe kadrolaşma davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 10:04

Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan, ‘MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği’ uyarınca işlem yapmayı sürdürdüğü iddia edilen Milli Eğitim Bakanı Çelik’e Aralık ayında dava açan Eğitim-İş, şimdi de Konya, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Adana valilikleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği’nin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulması ve kısmen iptal edilmesine karşın, Bakan Çelik’in valiliklere yazı göndererek atamaları ‘vekaleten’ yapmaya devam ettiği öne sürüldü. Bakan Çelik hakkında, ‘yargı kararını şeklen uygulamak suretiyle görevi kötüye kullanmak ve kamu görevlilerini suça azmettirme’ suçlarından cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulunan Eğitim-İş, valiliklerin ‘MEB emriyle’ atamaları yapmaya devam etmesi üzerine İstanbul, Ankara. Konya, Adana ve İzmir valilikleri hakkında da dava açtı.

“ÇELİK GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA KAROLAŞMAYA GİDİYOR”
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Bakan Çelik’in kadrolaşmaya devam ettiğini savundu. Adıbelli, “Bakan Çelik, gözümüzün içine baka baka karolaşmaya gidiyor. Bu yolda da hukuk tanımıyor. İptal edilen yönetmeliğe dayanılarak yapılan bütün atamaların geri çekilerek yeniden yapılması gerekiyor. Fakat bu işlem yerine Bakan Çelik valiliklere genelgeler göndererek atamaları iptal edilmesi gereken yöneticilerin, vekaleten görevlendirilmesini emretti” diye konuştu. Bu nedenle Aralık ayında Bakan Çelik hakkında suç duyurusunda bulunmalarına rağmen uygulamanın hala sürdürüldüğüne işaret eden Adıbelli, valiliklerin atamaları durdurması amacıyla 81 il valiliği hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşündüklerini anlattı. Adıbelli, “Tüm illere açılacak davanın masrafları yüksek olduğu için şimdilik beş büyük il olan İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Adana valilikleri hakkında dava açıldı” dedi.

Haberin Devamı

“EĞİTİM BİR-SEN İLE AKP, 13 BİN İSİM ATADI”
Adıbelli, söz konusu yönetmelikle 2-3 yıllık öğretmen olan kişilerin yöneticilik kadrolarına yerleştirildiğini ve yönetmeliğin iptali sonrasında geri alınan isimlerin yeniden ‘vekaleten’ adı altında atandığını söyledi. Valiliklerin de Bakan Çelik’den gelen yazılı emir karşısında atamaları yapmak zorunda kaldığını ifade eden Adıbelli, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) ile AKP ilçe örgütlerinin birlikte 13 bin kişinin atanmasını sağladığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

ATAMALARLA İLGİLİ BAKANLIK ALEYHİNE BİN 293 DAVA AÇILDI
Milli Eğitim Bakanı Çelik, atamalar ile ilgili olarak bakanlık aleyhine bin 293 dava açıldığını bildirmişti. Çelik, yargı kararlarının yerine getirilerek gecikmeksizin uygulandığını belirtirken, ilgili mevzuat çerçevesinde asaleten atama yapılıncaya kadar yapılması gereken işlerde aksama olmaması için valiliklerce vekaleten atama yapıldığını açıklamıştı.

YÖNETMELİK İLE ÖĞRETMEN ADAYLIĞI BİTEN YÖNETİCİ OLUYOR
Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan, “MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği”, 13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlülüğe girdi. Yönetmelik’e göre, öğretmen adaylığı kaldırılan kişilerin müdür yardımcısı olma imkanı tanınıyor ve bir yıl yöneticilik yapan kişiler de müdür olarak atanabiliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!