MEB'e bin 141 dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

MEBe bin 141 dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 10:36

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2003 yılından bu yana 1079’u taşra teşkilatından olmak üzere 1141 kişinin eski görevine dönmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na dava açtığını belirtti. Bakan Çelik, davayı kazanan 497 kişinin görevine geri döndüğünü bildirdi. Çelik, davalar için taşra teşkilatınca ne kadar ödeme yapıldığının bilinmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce’nin kadrolaşma nedeniyle Bakanlığın birçok teşkilatında çift maaş verilmesine göz yumulduğu iddialarının bulunduğu soru önergesini 6 ay sonra yanıtladı. Çelik, MEB’de görevden alma ve görev yeri değiştirme işlemlerinin iptali amacıyla son 5 yılda 1141 dava açıldığını açıkladı.

497 KİŞİ ESKİ GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alma veya yer değiştirme işlemleri karşısında bakanlık görevlilerinin görevden alma işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile dava açtığını belirten Çelik, 1079’u taşra teşkilatı, 62’si ise merkez teşkilattan olmak üzere toplam 1141 dava açıldığını kaydetti. Çelik söz konusu davalar sonucunda 497 kişinin eski görevine döndüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

GÖREVİNE DÖNENLERE TAZMİNAT VE YAN ÖDEMELER YAPILDI
Çelik, söz konusu davalar öncesinde görevden alınan ya da yeri değiştirilen personelin yerine “kamu yararı” gözetilerek asaleten ya da vekaleten atama yapıldığını bildirdi. Çelik, merkez teşkilatta görev yapan yöneticilerden davayı kazananlara eski görev kadrolarından kaynaklanan yan ödeme, görev ve makam tazminatı gibi ücretlerinin ödendiğini söyledi.

Çelik, 2004 yılında Analitik Bütçe sınıflandırmasına geçildiğini ve sınıflandırmada ilama bağlı borçların Hukuk Müşavirliği bütçesinden ödendiğini kaydederek, söz konusu davalara ilişkin taşra teşkilatınca ne kadar ödeme yapıldığının Bakanlıkça bilinmediğini açıkladı. Çelik 2002 yılından beri ise Hukuk Müşavirliği tarafından davalara ödenen ücretin 94 bin 922 YTL olduğunu bildirdi.

BAKAN ÇELİK "ÇİFTE MAAŞ" KONUSUNA AÇIKLIK GETİRMEDİ
Bakan Çelik, İnce’nin verdiği soru önergesinde yer alan bazı soruları yanıtlamaktan kaçındı. Bakan Çelik’in yanıtlamaktan kaçındığı sorularda özetle çift maaş uygulaması bulunan kaç pozisyon bulunduğu, bu durumdaki pozisyonlara ödenen ücretin toplam miktarı ve ödenen fazla ücretin toplamı gibi sorular bulunuyor. Çelik, kamuyu zarara uğrattığı yönündeki iddialara da herhangi bir yanıt vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!