Martin Cooper neyi buldu ya da icat etti? Martin Cooper buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Martin Cooper neyi buldu ya da icat etti Martin Cooper buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:33

Telefonlar teknolojinin ilerlemesi ile gelişerek günümüzde birçok işlevin gerçekleştirildiği modern gereçlerden biri olarak ifade edilmektedir. Kablolu telefonlar ilk çıktıklarında insanlar arası iletişimi sağlaması açısından önemli bir buluş olarak kabul edilmekteydi. Telefonların kablosuz olarak kullanılması ile cep telefonu adı verilen icatlar ortaya çıkmıştır. Martin Cooper cep telefonunu icat eden ilk mucit olarak belirtilmektedir. Peki, Martin Cooper Neyi buldu ya da icat etti? Martin Cooper buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Martin Cooper taşınabilir telefon fikrini ortaya atan bir bilim adamı olmaktadır. Bu buluşu ile günümüzde kullanılan modern cep telefonunun temellerini atmıştır.

 Martin Cooper Neyi Buldu Ya Da İcat Etti?

 Martin Cooper 1973 yılında cep telefonlarını ortaya atan kişi olmaktadır. Martin Cooper Motorola adı verilen telefon şirketinde çalıştığı sırada polisler için telsiz gibi birçok ürün geliştirmiştir. Bu ürünler kablosuz iletişim alanında birer dönüm noktası olarak kabul edilmiştir. Amerikalı Martin Cooper kablosuz iletişim sistemleri üzerinde çeşitli araştırmalar yapmıştır. Alexander Graham Bell tarafından yaklaşık 100 yıl önce icat edilen bakır kablolu telefonlar yerine, Martin Cooper kablosuz iletişimi mümkün kılan cep telefonunu icat ederek iletişim alanında bir çığır açmıştır. Martin Cooper kablosuz iletişim endüstrisinin de kurucusu olarak kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

 Martin Cooper Buluşları ve Bilime Katkıları

 Martin Cooper taşınabilen polis telsizlerini üreterek frekans aralığındaki sorunları nasıl halledebileceği üzerine çalışmalar yapmıştır. Martin Cooper aramaların telefonda yer alan numaraları çevirerek değil de belli frekans dalgalarına odaklanarak yapılmasını sağlayan farklı bir teknoloji geliştirmiştir. Cep telefonu teknolojisi maliyetli olduğu için kullanıcı sayısı da oldukça kısıtlı olmaktaydı.

 Üretilen ilk cep telefonları 23 cm uzunluğunda ve 1 kg ağırlığında olmaktadır. İlk cep telefonu Motorola DynaTac adında olmaktadır. Tam dolu şarj ile sadece 35 dakika dayanabilen cep telefonlarını tekrar kullanmak için 10 saat şarj etmek gerekmekteydi. Motorola şirketi cep telefonları için oldukça yüklü bir yatırım yaparak Martin Cooper'in icadına güvendiklerini ortaya koymuştur. Martin Cooper'ın cep telefonuna ilgi göreceğine olan inancı tam olmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!